Oslo Fashion Week als eerste bontvrij

      0

De modewereld is er weer wat diervriendelijker op geworden. Of in ieder geval in Noorwegen, want de Oslo Fashion Week is bontvrij verklaard. Daarmee is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat het designers wordt verboden bont te showen tijdens een officiële modeweek.

anti fur editorial

Het begon allemaal met een anti-bont campagne van de actiegroep Mote Mot Pels (Fashion Against Fur, voor als je geen Noors spreekt), die al snel werd ondersteund door vele designers en grote modebladen als de Noorse Elle en Cosmopolitan. Nu de organisatoren van de Oslo Fashion Week ook om zijn, is bont vanaf komend seizoen een no-go voor de showende designers.

Noorwegen is dus overtuigd, maar hun buurtjes uit Denemarken zien een verbod helemaal niet zitten: "Wij geloven dat bont een centraal onderdeel van mode is en we hebben geen plannen om bont te verbannen voor de Copenhagen Fashion Week.", aldus Eva Kruse, bestuursvoorzitter van het Deense evenement. "Als bontboerderijen in Noorwegen hun deuren sluiten, verhuist de productie simpelweg naar andere landen als China. Dan verliezen we alle controle over de behandeling van de dieren." Of ze nu wél zo goed behandeld worden, blijft de vraag...Oslo gaat voor een bontverbod, goed nieuws! Is Amsterdam next?(Tekst: Joyce)
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!
Inloggen op fashionscene
Log in via
Log in met je e-mailadres en wachtwoord of via Facebook
INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF
BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE FASHION BEAUTY, MODELS, STYLING & SHOPPING NIEUWS.
Please don't insert text in the box below!