Grace Coddington over Anna Wintour

      0

In het laatste nummer van het magazine Interview geeft de rechterhand van Anna Wintour, Grace Coddington, een openhartig interview. Grace staat op dit moment sowieso in de picture, omdat zij net haar autobiografie heeft gelanceerd. Wij zijn heel benieuwd wat deze modelegende heeft te vertellen over haar werk voor Vogue, maar natuurlijk vooral over Anna!

Over haar eerste jaren met Anna Wintour rond 1980:
"Ik ontmoette Anna een paar keer bij Joan (Juliet Buck) thuis. Maar ze was op dat moment niet zo praterig. Ik kon haar eigenlijk ook nooit goed zien, want haar haar hangt voor haar gezicht."

Over het gesprek dat haar de baan bij Vogue US bezorgde:
"Anna werkte altijd voor House & Garden, maar op een dag had ik de Women's Wear Daily waarin stond: 'Anna Wintour is de nieuwe hoofdredacteur van Vogue'. Anna en ik hielden altijd contact, ze wilde altijd weten wat ik aan het doen was. Ze houdt mensen in de gaten. Ze is daar heel goed in. Ik belde haar om haar te feliciteren met haar nieuwe baan en ik dacht, misschien moet ik bij Vogue werken. Maar ik dacht dat zij mij nooit aan zou nemen, omdat ik een soort van weggegaan ben daarvoor. Dus ik zei gewoon: "Gefeliciteerd met je baan" en ik zei half voor de grap: "Je wil me nu nooit meer terug zeker?" En ze zei: "Laten we om zes uur even wat drinken". Daarna hing ze op, zoals alleen zij dat kan doen. Ik zat nog niet op mijn stoel toen ze zei: "Begin maandag maar, dan begin ik ook." Ik zei: "Oke, super bedankt". De rest is geschiedenis.

grace coddington over anna wintour

Grace is inmiddels bijna even beroemd als Anna. En nog altijd met het rode pluizige kapsel...
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire
Inloggen op fashionscene
Log in via
Log in met je e-mailadres en wachtwoord of via Facebook
INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF
BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE FASHION BEAUTY, MODELS, STYLING & SHOPPING NIEUWS.
Please don't insert text in the box below!