7x Natuurlijke middelen om littekens te verminderen

      0

Spijtig genoeg kunnen littekens nooit echt helemaal verdwijnen, maar er zijn gelukkig wel manieren om ze te laten vervagen. En we hebben het hier niet over dure crèmepjes met loze beloftes… De middelen waar wij het over hebben vind je hoogstwaarschijnlijk gewoon in je eigen (keuken)kastjes. Easy does it! Welke zeven wondermiddeltjes dit zijn lees je hieronder.
 
1. Rozijnolie
Rozijnolie -ook bekend onder de naam Frakinscense Oil- helpt bij het tegengaan van een droge huid en huidveroudering. Daarnaast is het goed te gebruiken tegen striae en littekens. Dit allemaal door de bestanddelen alpha pineen, actanol, bornylacetaat, linalool, octylacetaat, incensole en incensyl acetate. Vrij ingewikkelde namen, maar het schijnt te werken.
 
2. Rozenbottelolie
Vermeng een beetje rozijnolie met rozenbottelolie, en je hebt nog een goedje te pakken dat huidveroudering en littekens tegengaat. Rozenbottelolie is rijk aan essentiële vetzuren die een vochtarme huid ‘genezen’. Deze oliesoort is een droge olie, wat betekent dat het snel in de huid trekt en niet vettig aanvoelt. Je kunt het vrijwel over je gehele lichaam gebruiken.3. Appelciderazijn
Appelciderazijn is een goedkoop en super effectief middel bij bijvoorbeeld de behandeling van acne, en de verkregen littekens hiervan. Dit door het component azijnzuur, welke krachtige reinigende eigenschappen heeft. Verdun de azijn met wat water, bevochtig een wattenschijfje hiermee en dep dit op de littekens en/of acneplekken.


4. Aloë Vera
Gebruik van een lotion met Aloë Vera is vooral fijn bij littekens die nog vrij jong zijn. Hiermee kun je namelijk zwellingen en roodheid tegengaan. Tevens werkt het ook verkoelend.
5. Citroen(sap)
Een ander wondermiddel tegen littekens; citroensap. Citroen helpt bij het vervagen van donkere verkleuringen van de huid door de blekende eigenschappen. Daarnaast helpt het ook goed tegen rimpeltjes, meeëters en dode huidcellen.


6. Bakpoeder
Beautylovers zweren bij het gebruik van bakpoeder als het de bestrijding van (acne)littekens aangaat. Het heeft een zachte exfoliërende werking, en werkt als een magneet voor viezig- en vettigheid op de huid. Meng een beetje bakpoeder met wat water tot een ‘pasta’. Breng dit aan op de het gezicht -of op een andere plek waar de litteken zich bevindt- en laat dit ongeveer 10 à 15 minuten intrekken. Door deze DIY masker één keer per week aan te brengen zullen littekens na verloop van tijd zichtbaar verminderen.


7. Extra vierge olijfolie
Extra vierge olijfolie heb je waarschijnlijk ook gewoon in je keukenkast. Behalde koken kun je met deze oliesoort het verwijderen van dode huidcellen bevorderen en het verlichten plus verzachten van littekens. Smeer voor het slapengaan wat de olijfolie op de litteken, op deze manier kan het extra goed intrekken en zullen de littekens sneller vervagen.

Weet jij nog een handig middeltje om littekens tegen te gaan?Beeld: Thinkstock
Bron
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire