6 manieren om je huid te redden na een driedaags festival

      0

Driedaagse festivals zijn dé festival waar wij van houden, want je hebt niet 1 maar wel 3 dagen feest. Toch is, zoals we allemaal weten, dit niet goed voor het lichaam. Een detox of heerlijke cleanse is daarna een erg goed idee. Maar niet alleen je lichaam gaat er aan onderdoor, ook je huid moet er aan geloven en laten wij nou net 6 manieren hebben om je huid te redden na 3 dagen feesten.

Je ziet je favoriete artiesten up close and personal, je kampeert onder een prachtige sterrenhemel en je bent de hele dag buiten. We kunnen wel zeggen dat je een geweldige tijd hebt gehad op dat driedaagse muziekfestival. Maar, waar je in je hoofd super toffe momenten hebt verzameld, is je huid een paar dagen kwijtgeraakt. Klinken verstopte poriën en een verbrande huid als jouw huidige situatie? We get it, met de hele tijd plezier hebben, zouden wij er ook niet aan denken om, om de paar uur je zonnebrand bij te werken. Laat staan je make-up er af halen aan het einde van de avond. Maar je huid is wel enorm verslechtert. Thank god voor beauty producten.

1. Hydrateer je lichaam
Oké, first things first. Drink water! Je lichaam is waarschijnlijk een enorme hoeveelheid aan vocht kwijtgeraakt - thanks to the alcohol. Dus zorg dat er weer genoeg water in je lichaam zit, ook voor je reserves. Begin langzaam en zorg dan dat je weer aan minimaal 8 glazen per dag komt.

2. Hydrateer je huid
Je lichaam is weer blij en daarom ben jij blij. Nu moet je zorgen dat je huid gehydrateerd wordt. Maak eerst je huid goed schoon en zorg dan dat je de vochtigheid van je huid weer terugkrijgt. Dit kan je doen door middel van een olie. Wanneer je dit hebt gedaan, gebruik je een vochtinbrengende crème. Dit samen zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk kunt zien dat het wat voor je huid doet. Dag getekende slapeloze nachten.


Bron: Instagram @beautybyblair.me

3. Aloë vera, aloë vera, aloë vera
Ja, aloë vera is je nieuwe beste vriend. Het maakt niet uit of je huid droog is, geirriteerd of verbrand want aloë vera zorgt er niet alleen voor dat kalmeert, het zorgt er ook nog eens voor dat het heelt en verzacht. Hmmm.. dat zal aanvoelen als een lekker verfrissend bad.

4. Breng je vitamine C weer op voorraad
Breng je doffe huid weer tot leven door het gebruik van vitamine C. Breng een serum of gezichtsmasker met vitamine C aan en je huid zal zich weer herboren voelen. Nog een optie: eet lekker wat vitamine C rijk fruit zoals aardbeien.

5. Ditzelfde geld voor vitamine A
Doe hetzelfde maar dan met vitamine A producten. Deze kun je het beste vinden in verschillende groentes.

6. Time for a beauty nap
Slapen, slapen, slapen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar: slaap is goed voor je. Na drie dagen weinig slaap en continu bezig zijn is een goede nachtrust héél belangrijk voor je.

Heb je het stappenplan voltooid? Dan voel jij je weer zo goed als nieuw, en dat is precies hetgene waar wij voor gingen.
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire