Wij testten de datingapp Once uit en dit is wat er gebeurde

      0

Door de komst van Netflix, mijn grote liefde voor luieren en mijn onvermogen om spontaan een praatje te maken met het andere geslacht, is het geen verrassing dat ik als vrijgezel door het leven ga. Daarnaast kom ik zelden een leuke heer tegen met wie ik een goed gesprek heb, laat staan iemand ontmoet die date-waardig is. Gezien Tinder voor mij zijn beste tijd wel heeft gehad, besloot ik de nieuwe slow-dating app Once een kans te geven.

Zodra de app is geïnstalleerd, voorzie ik mijn profiel van een paar foto’s en schrijf ik kort wat over mezelf. Omdat ik een kwartiertje over heb, verbeter ik mijn ‘match waarschijnlijkheid’. Kritisch bekijk ik de profielen en beoordeel ik deze vervolgens met één ster of meer. Hierdoor kunnen de 300 Cupido’s bij Once betere matches voor je vinden en schieten zij hun pijlen zorgvuldig af. 

Stipt om twaalf uur ’s middags krijg ik het heuglijke bericht dat ik vier matches heb. Van de eerste drie profielen word ik niet echt warm en ik druk daarom op het kruisje op mijn scherm. De vierde match vind ik wel leuk en geef ‘m daarom een dikke like. Helaas heeft mijn match mijn profiel nog niet bekeken, dus met elkaar praten zit er nog niet in. 

De volgende dag gaat het beter en heb ik vier leuke matches. Echter krijg ik het Spaans benauwd bij het idee dat ik continu Engels moet praten, laat staan Frans, dat ik dankbaar de profielbeschrijvingen uitpluis en kan zien of de heren in kwestie de Nederlandse taal beheersen. Drie van hen spreken helaas geen Nederlands, dus druk ik drie keer op het kruisje op mijn scherm. 

Ik sta niet bekend als de dame met eindeloos veel geduld en besluit om zelf een match te kiezen. Dankzij deze optie ben ik binnen twee minuten gekoppeld aan een leuke jongeman en hoef ik dus niet tot twaalf uur 's middags te wachten. Gezien ik ook wel benieuwd ben naar wat voor mannelijk schoon Amsterdam nog meer te bieden heeft, druk ik op de optie ‘kies zelf voor morgen’. Fanatiek scroll ik door mijn feed en geef ik rijkelijk likes aan de heren. De volgende dag heb ik alleen maar leuke matches en na de gebruikelijke ‘Hee, hoe gaat het’-gesprekken heb ik met één van hen daadwerkelijk een leuk praatje.

Na een paar keer heen en weer te chatten, wisselen we telefoonnummers uit. Een aantal dagen later trek ik de stoute schoenen aan en vraag de jongeman of hij een keer wat wil drinken. Gelukkig werd ik niet keihard afgewezen en spreken we binnenkort af…

Heb je zin om je ook weer in het datingscircuit te mengen? Download dan hier de liefdesapp.
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!