7 manieren om gezond te blijven als je nooit tijd hebt om naar de sportschool te gaan

      0

Opstaan moet je al om half 7 ’s ochtends, dus je belooft jezelf maar dat je na je negen uur durende werkdag een bezoekje doet aan de sportschool. Onzin natuurlijk, want de energie en motivatie die je ’s ochtends voelt is om vijf uur ’s middags als sneeuw voor de zon verdwenen. Dan maar alternatieven vinden om fit te blijven! Hier zeven tips om gezond te blijven als je nooit tijd hebt voor de sportschool.

Doe je work-out thuis
Nee, natuurlijk is dit geen geniale uitvinding maar het werkt wel. Je kan dat ene halfuurtje elk moment van de dag inplannen, of het nou voor je ochtendritueel is of voor het slapen gaan. Dit is sowieso een goede tip voor als jij (en met jou velen) de sportschool haat. Dus ruil je Netflix even in voor een fitness video en je zal jezelf dankbaar zijn!

Wees actief tijdens het tv kijken
Een lui maar effectief trucje. Doe wat gewicht heffen, leg lifts, squats, or whatever floats your boat terwijl jij je favoriete serie kijkt. De tijd is zo voorbij en het zal voelen alsof je niks doet!

Verander je dagelijkse reis of loopje in een work-out
De wandeling naar de supermarkt, de vuilnisbak of naar je overbuurvrouw kun je een stuk effectiever maken door een wat bouncier loopje te gebruiken, of span al je spieren aan terwijl je in de trein zit. Zo maak je van de bewegingen die je toch al maakt een heuse work-out!

Diner dansjes
In plaats van het staren naar je oven of je eten al klaar is, kun je super actief zijn. Luister naar muziek terwijl je kookt. Dit maakt het al een stuk leuker, laat staan als je ook nog een dansje doet! 

Maak van working out een ding
Bijkletsen met vriendinnetjes met een glas wijn? Verruil dat met een wandeling, of zelfs een rondje hardlopen. Sporten met een vriendin is altijd goed. Je motiveert elkaar en het is ook nog eens mega gezellig.

Maak schoon
Je huis schoonmaken is iets wat je toch al moet doen, dus als je het doet, doe het dan goed. Zet keiharde muziek aan en verhoog je hartslag om ook van je schoonmaakroutine een echte work-out te maken.

Neem de trap
Stop met het eindeloze wachten op de lift of de roltrap en neem gewoon de trap. Of nog beter, ren de trap op (of af) en verbrand zo nog meer calorieën.

Beeld: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire