Deze app vertelt je precies hoe 'gezond' de beautyproducten zijn die jij gebruikt

      0

Gedurende de dag gebruiken wij vrouwen heel wat beautyproducten. Van de shampoo waarmee jij je haar wast tot het parfum wat je opspuit als je de deur uitgaat en de lipstick die je opdoet voor een date tot de make-up remover die je gebruikt voordat je gaat slapen. Maar sta je er wel eens bij stil hoe 'gezond' al die make-upproducten zijn?

Er zijn namelijk heel wat producten op de markt die ingrediënten bevatten die niet zo fijn zijn: denk hierbij bijvoorbeeld aan parabenen, formaldehyde en sulfaat. Gelukkig is er nu een app die je kan vertellen of jouw favoriete beautyproducten eigenlijk wel door de beugel kunnen. Door middel van te zoeken op een naam of een barcode te scannen, kun je erachter komen hoe het product scoort op een schaal van 1 tot 10. Hoe lager het cijfer, hoe slechter het product voor je is.

Scoort jouw favoriete lippenbalsem niet zo goed? Dan kun je ook zien waarom aan de hand van de ingrediënten: zijn ze een beetje dubieus of gewoonweg heel slecht voor je. In de database van Goodguide zitten meer dan 75.000 producten dus die van jou staan er vast ook tussen. De app is trouwens ook te gebruiken voor voeding, schoonmaakproducten en babyspullen.

Ook hebben? Je kunt de app hier downloaden.


Beeld: iStock / GoodGuide
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!