Dit is waarom Parisiennes nooit een bad hair day hebben

      0

De afgelopen maanden lijken magazines en blog (het onze incluus) compleet in de ban van de Parisiennes en Franse it-girls. Hun stijl is moeiteloos chique en dames als Charlotte Gainsbourg, Jeanne Damas en Louise Follain zijn in het bezit van het o zo gewilde ‘je ne sais quoi’ stijltje. De naam zegt het al, het is een look waar moeilijk de vinger op te leggen valt.

Gelukkig valt er het een en ander te ontleden aan de stijl. De hairdo van de Parisiennes is namelijk vooral heel cool, naturel en undone. Die gewilde lokken zoals die van Jeanne, Charlotte en Louise zijn gelukkig niet alleen voor de Francaises weggelegd. Er zijn een aantal dingen die deze dames anders doen. Beter gezegd, nooit doen.

Geen poespas
Parisiennes houden hun lokken zo au natural mogelijk. Dit betekend geen haarspeldjes, haarbanden of andere haarsieraden. Voor hoeden en de klassieke baret maken de vrouwen als vanzelfsprekend een uitzondering.

⚓️

Een bericht gedeeld door Louise Follain (@louisefollain) op

Verven
Bij hoge uitzondering of uit pure noodzaak. Dat is wanneer Parisiennes hun haarstylist om een kleurtje vragen. De natuurlijke kleur wordt geaccentueerd of grijze haren worden bijgekleurd. Verder blijven de vrouwen zo trouw mogelijk aan hun eigen kleur.

Drogen
Die ongetemde undone look krijgen de dames niet van een föhn. De haren worden dan ook uitsluitend gedroogd door de lucht, nadat de handdoek het meeste water eruit heeft geknepen.

@intothegloss @tomtakesphotoss 💙✨💭🙏💛 link in bio

Een bericht gedeeld door Louise Follain (@louisefollain) op

Wassen
Inmiddels iets waar iedereen wel van op de hoogte is. Je haar elke dag wassen is niet nodig. Françaises weten dat hun lokken het mooiste zitten op de tweede dag, de dag na het wassen. Was het haar dus niet te vaak, met een beetje droogshampoo kun je een wasbeurt uitstellen.

The sisters, Amalfi coast for @faithfullthebrand By @cameron_hammond thank you @rachelgill 🌹

Een bericht gedeeld door Michaëla Thomsen 🇫🇷 (@thomsenmichaela) op

Slapen met nat haar
Een echte no-go is volgens de Parisiennes om met nat haar de deur uit te gaan. De vrouwen wassen dan ook het liefst voor het slapen gaan hun lokken. Zo gaan ze met nat haar naar bed. Hoewel wij de rare kronkels die daardoor ontstaan zien als een verschrikking noemen de Parisiennes de onverwachte golven interessant. En interessant wint het in de ogen van de Françaises altijd van mooi.

Weersomstandigheden
Temperatuursverschillen, vochtigheid in de lucht en zout water. Tijdens de zomer of vakantie kan jouw haar zodra het vliegtuig is geland al behoorlijk in volume toenemen. Parisiennes houden van de structuur die zout water en vocht toevoegen aan het haar. Dit zorgt namelijk voor een beetje ruigere look en de zon kan het water mooi oplichten.

RG vogue.fr / Check my itw about travels (link in bio) 💙🌊

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

🇹🇳🌹

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

Beeld: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!