Op deze 9 punten moet jij letten als jij je haar voor het eerst gaat verven

      0

Of je nu gaat voor aan balayage effect of de nieuwste trend op haargebied: chocolate cookie. Dit zijn een aantal punten waar jij goed op moet letten als van plan bent om je haar te laten verven. 

Kleurbeschrijving
Om er voor te zorgen dat jij en de kleurspecialist op een lijn zitten, is het belangrijk om de kleur die jij in je hoofd hebt precies kunt uitleggen aan de kapper. Ga op Pinterest of andere social media platformen op zoek naar foto's en laat deze zien in de salon, zodat er geen verwarring ontstaat. 

Wees realistisch
Soms kan het zo zijn dat je voor een kleur hebt gekozen die niet zo mooi staat bij de tint van je huid. Je wilt natuurlijk een kleur die je huidskleur complimenteert. Luister naar de suggesties van de kapper en probeer er voor open te staan. 

Bescherm je hoofdhuid
Tijdens het verven krijgt je hoofdhuid een flinke optater te voorduren en aangezien een rode en geïrriteerde hoofdhuid niet het meest aantrekkelijke is, kun jij het beste je huid beschermen met arganolie. Overleg het wel even met de kapper. 

Was je haar niet
We weten het, het is heel vervelend als je haren-was-schema niet gelijkloopt met je plannen. Maar het is belangrijk dat jij niet de fout maakt om met pas gewassen manen de salon binnen te lopen. Dit kan namelijk een slecht effect hebben op het eindresultaat. 

Wacht niet te lang
Wil jij je lokken lichter verven of juist donkerder dan je eigen haarkleur? Wees erop voorbereid dat jij waarschijnlijk veel tripjes naar de kapsalon moet maken. Of je moet flinke uitgroei juist heel mooi vinden. De keuze is aan jou.

Andere shampoo en conditioner
Je hoeft je oude shampoo en conditioner niet gelijk in de prullenbak te gooien maar na het verven is het wel belangrijk dat jij je nieuwe haarkleur goed verzorgt. Je haar wordt na het verven erg poreus en de kleur kan snel beschadigen. 

Stijlen en krullen
De hitte die van jouw stijltang en/of krultang afkomt, is niet goed voor je haren en al helemaal niet voor de pas geverfde lokken. Gebruik jij iedere dag een warmte tool, bedenk dan goed of jij je haar wel wilt kleuren. 

Garderobe aanpassen
Wil jij een drastische kleurbehandeling ondergaan? Besef dan, om teleurstellingen te voorkomen, dat het misschien zo kan zijn dat bepaalde kleding niet maar ‘past’ bij je haarkleur. 

 

Rosé 🎀

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire