Op Google wordt 2000% meer gezocht op rijstwater en dit is waarom...

      0

We dromen allemaal van sterke lokken die gezond glanzen maar hoe je dat voor elkaar krijgt, blijft een eeuwige zoektocht. Wat blijkt? Op Google wordt nu 2000% meer gezocht op rijstwater en dit is waarom: er is een oude Japanse traditie, genaamd yu-su-ru, die ervoor kan zorgen dat je manen fantastisch worden. 

Men neme een kopje rijst en laat die weken in een kopje water (of meer rijst en water als je veel haar hebt). Als het goed is, kleurt het water op een gegeven moment wit. Doe het mengsel in een fijn vergiet en vang het witte water op. Hiermee was je jij haar.

Waarom rijstwater zo goed is? Het zit vol met aminozuren, vitamines, inositol en proteïnen. Deze combinatie zorgt voor een toename van elasticiteit, zacht maar tegelijkertijd sterker haar, het kalmeert je hoofdhuid en vermindert roos én verzorgt beschadigd haar. En dat allemaal met zo een simpel trucje en materialen die niet zoveel kosten. 

Heel nauw luistert yu-su-ru overigens niet. Je kunt gebruik maken van ongekookte of gekookte rijst en van wilde rijst, bruine rijst en witte rijst. Wel bevat wilde en bruine rijst meer proteïnen: en hoe meer, hoe beter. 

Beeld: iStock
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!