Dit beautyproduct waar Françaises bij zweren, kan je ogen verpesten

      0

Wij volgen maar al te graag alle beauty geheimen van Parisiennes, want wie wil nou niet die effortless look te pakken krijgen? Veel van de trucjes houden wij zeker in onze routine, zoals het laten drogen van je haar in de nacht en het gaan voor de naturel look. Maar het schijnt dat één beautyproduct die ons wordt aangeraden, misschien wel helemaal niet zo goed is als wij denken...

Françaises zweren bij het gebruiken van micellair water. In plaats van huidonvriendelijke cleansers, kan je het ook wat milder aanpakken vinden ze. Zonder al te veel moeite is je make-up eraf. Je pakt een wattenschijfje en voila! En natuurlijk volgen wij de beautygeheimen natuurlijk maar al te graag op. Wat kan er nou misgaan?

 

You and I were probably never meant to be, but I loved every second that I spent with you.

Een bericht gedeeld door Les Parisiennes du monde (@lesparisiennesdumonde) op

Nou, meer dan je denkt... Het schijnt namelijk toch niet zo'n goed idee te zijn als we dachten. Volgens dermatologen kan micellair water nou eenmaal niet alle onzuiverheden van je huid verwijderen. Als je huid niet helemaal schoon is, is het ook moeilijk voor je gezichtsverzorging om goed door te dringen. En als er iets is wat we niet willen, is het wel dat onze dure crèmepjes geen effect hebben!

En dat is niet alles. Doordat het product je make-up niet goed verwijdert, kan er ook irritatie gaan ontstaan en dan vooral bij je ogen. Overblijfselen van make-up kan tot verstopping leiden van de klieren in je ogen en dat leidt weer tot irritatie, jeuk, droogheid en nog veel meer. Je moet je ogen natuurlijk juist heel goed verzorgen en als dat niet lukt door een bepaald product, dan moet je je sterk afvragen of je niet wat verandering moet aanbrengen in je routine. 

De beste tip is om een remover te vinden die écht alle make-up verwijdert en zacht is voor de ogen, zonder dat er al te veel oliën in verwerkt zitten. Ook kan je maar beter je waterproof mascara laten liggen voor gelegenheden waar je het echt nodig hebt.

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire