4 x redenen waarom je niet aan je gezicht moet zitten

      0

Vaak doe je het onbewust, maar velen kunnen niet van hun gezicht afblijven. Al is het omdat je stress hebt of omdat je je verveelt, het gebeurt al erg snel. Sommigen doen het ook omdat ze zich irriteren aan puistjes en velletjes, maar aan je gezicht zitten is alles behalve de oplossing. Het kan namelijk best veel vervelende effecten hebben...

Ook al op je hand leunen valt onder het aanraken van je gezicht en hoe vaak je dat wel niet doet is waarschijnlijk ontelbaar. Er zitten miljoenen bacteriën op onze handen en dat kan je gezicht simpelweg niet aan. Om je deze vervelende gewoonte af te leren, zetten we vier redenen voor je op een rijtje waarom ook jij je huid maar beter met rust kan laten.

1. Het kan littekens veroorzaken
Zoals hierboven al genoemd gaan sommigen expres aan puistjes en velletjes zitten, maar ook onbewust doe je dit waarschijnlijk vaker dan je denkt. Je voelt een onregelmatigheid en voordat je het weet zit je eraan te krabben. Dit is niet bepaald bevorderlijk voor het helingsproces en het kan zelfs littekens veroorzaken.

2. Het kan puistjes activeren
Alle bacteriën waar je handen mee in contact komen, zijn helemaal niet goed voor de huid van je gezicht. Je gezicht is gevoelig en al die bacteriën kunnen ontstekingen veroorzaken, waardoor je last krijgt van acne. Als jij je afvraagt waar die vervelende dingen vandaan komen, kan dit je antwoord zijn. 
3. Het is niet goed voor je gezondheid 
Naast al die bacteriën, kan er ook een virus op je handen zitten en die kan zich erg snel verspreiden als het in de buurt van je gezicht komt. Door je handen dichtbij je ogen, neus en mond te houden, heeft het virus een gemakkelijke ingang en dat kan vervelende gevolgen hebben.

4. Het houdt je te erg bezig
Doordat we ons zo druk maken over hoe we eruit zien, gaan we ons juist te erg bemoeien met onze huid. Dat werkt natuurlijk alles behalve bevorderlijk. Je gezicht gaat er juist van achteruit en dat zorgt ook voor nog meer irritatie als je voor de spiegel staat. Dus, probeer het te laten gaan en houd je er niet te erg mee bezig. Beeld: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire