Dit is wat mensen over je bepalen binnen een paar seconden bij een eerste ontmoeting

      0

Het is niet goed om allerlei vooroordelen over iemand te vormen tijdens de eerste paar seconden dat je diegene ziet. En toch doen we het allemaal... We krijgen bepaalde ideeën van iemand door hoe diegene loopt, praat en kijkt, maar de kans dat je er helemaal naast zit is vrij groot. Daarom is het best goed om te weten wat nou die dingen zijn waarover we een mening vormen. 

Het schijnt dat vooral de manier waarop we lopen, de kleding die we dragen en onze gezichtsuitdrukkingen een grote invloed hebben op hoe anderen ons zien. In een paar seconden vormt iemand al een mening over vier specifieke dingen en ze liggen niet allemaal even voor de hand.

1. Of je intelligent bent
De manier waarop je praat kan al veel weggeven over je intelligentie, maar dat hoeft in principe niets met elkaar te maken te hebben. Het schijnt dat als je iemand in de ogen kijkt als je met elkaar praat, dat je al veel slimmer overkomt dan als je dit niet doet.

2. Of je succesvol bent
Je kleding zegt eigenlijk al heel veel over jou en je persoonlijkheid. Mensen proberen hiervan af te lezen wat je sociale status is en of je succesvol bent. Op maat gemaakte kleding of een outfit die als gegoten zit, geeft anderen al snel het idee dat je erg succesvol bent bijvoorbeeld. 

3. Of je avontuurlijk bent
Hoe je loopt geeft anderen een indruk van hoe je bent. Grote stappen schijnen zelfverzekerd en avontuurlijk over te komen, terwijl een kleine, snelle loop een beetje een nerveus beeld geeft.

4. Of je te vertrouwen bent
Iemand kan in minder dan één seconde beslissen of je te vertrouwen bent. Een eerste indruk maakt dus echt heel veel verschil...

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire