Zo krijg jij binnen no time je concentratie terug

      0

We hebben er jammer genoeg allemaal wel eens last van. Je bent lekker aan het werk en opeens wil het gewoon niet meer lukken; je bent je concentratie kwijt. Elk klein dingetje leidt je af en je betrapt jezelf er meerdere keren op dat je toch weer aan het online shoppen bent geslagen. Als iets echt af moet komen, is dit natuurlijk niet de meest productieve manier om aan de slag te gaan. Het kan daarnaast ook nog eens erg frustrerend zijn om een uur doelloos naar je scherm te staren, terwijl je weet dat je ook allang klaar had kunnen zijn.

Om die concentratie te pakken en vast te houden zijn er een paar dingen die je kan doen. Wij zetten onze beste tips voor je op een rijtje en als je deze volgt moet het helemaal goedkomen!

1. Zorg voor een opgeruimde werkomgeving
Een rommelig bureau betekent een bureau vol met potentiële afleiding. Ook zorgt het ervoor dat je niet gemakkelijk al je spullen kwijt kan, waardoor ook de frustratie kan gaan toeslaan. Berg alle onnodige spullen netjes op en je voorkomt dat je om de vijf minuten weer met iets anders in je handen zit. Een beetje decoratie is natuurlijk leuk, maar daar kan je het ook maar beter bij laten.

2. Maak een to-do-lijst / planning
Een goede planning is het halve werk. Het kan je heel wat werk schelen als je gelijk met de juiste taken aan de slag gaat. Ook creëer je hiermee een goed overzicht voor jezelf, waardoor jij je doel niet uit het oog kan verliezen. Oh, en daarnaast, wat is er nou fijner dan een taak afvinken? Je voelt je gelijk een stuk productiever!

3. Neem genoeg pauzes
Een hele dag non stop aan je werk zitten werkt gewoon niet. Je mag best af en toe een pauze nemen en hier ook naar uitkijken! De pauzes hoeven echt niet lang te zijn. Zo kan je elk uur even vijf tot tien minuten weglopen van je bureau om even een luchtje te scheppen of om iets anders waar je rust in kan vinden. Even je hele Instagram timeline door scrollen? Go for it!

4. Beloon jezelf met een snack
Tijdens vervelende taken moet je het soms iets leuker maken voor jezelf. Zin in een snack? Treat yourself als je een bepaalde taak goed hebt afgerond. Dat zorgt er hoogstwaarschijnlijk wel voor dat je er wat meer vaart in zet. 

5. Leg je telefoon minstens een paar meter van je af
Als het tijd is om te werken, is het tijd om te werken. Als je om de zoveel minuten je telefoon erbij pakt, zal je nooit volledig geconcentreerd kunnen raken. Zonde! Dus, bewaar de sociale media even tot je ingeplande pauzes en je zal merken dat je er veel sneller doorheen gaat.

6. Stel prioriteiten
Wat moet eerst gebeuren en wat kan nog wel even wachten? Als je dit duidelijk hebt voor jezelf kan je voorkomen dat de belangrijkste taken onderop de stapel komen te liggen. Het werkt niet bepaald motiverend als je net iets hebt afgerond en er vervolgens achter komt dat er nog heel snel iets moet gebeuren voor het einde van de dag. 

7. Plan een deadline
Wanneer moet het af zijn en wanneer mag je van jezelf stoppen? Sommige taken kunnen niet in één dag worden afgerond, maar dat betekent niet dat je tot in de oneindigheid moet blijven doorwerken. Het is fijn als je voor jezelf duidelijk maakt wanneer je mag stoppen, zodat je aan het begin van de dag gelijk weet waar je aan toe bent. Ook kan het goed werken om een eigen deadline vast te stellen. Plan deze datum iets voor de officiële deadline, zodat je stress kan voorkomen. 

8. Houd je aan je eigen afspraken
Je hebt deadlines vastgesteld, een to-do-lijstje gemaakt en prioriteiten gesteld. Zorg er ook echt voor dat jij je hieraan houdt! Alleen dan kan het echt werken en dat is natuurlijk het doel. 

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire