Dit is waarom je de badspons uit je leven moet verbannen

      0

Altijd gedacht dat het gebruiken van een badspons of een douchepuff je nog schoner de badkamer uit laat komen? Na het lezen van dit artikel weet je wel beter... Zo'n badspons verwijdert gemakkelijk al je dode huidcellen en laat je huid heerlijk zacht achter, maar echt goed schijnt het niet te zijn. Het is namelijk dé plek voor bacteriën om zich te nestelen. Iewl!

Dermatologen zijn totaal niet blij met de zogeheten badspons en zouden ze liever uit elke winkels zien verdwijnen. De Amerikaanse dermatoloog J. Matthew Knight liet de New York Post weten dat de dode huidcellen in de kleine gaatjes van de spons gaan zitten en dat werkt helemaal niet zo voordelig.

“Vervolgens leg je de badspons in een warme en vochtige douche, wat voor bacteriën in de spons zorgt. Je hebt dan eigenlijk een voedingsbodem voor bacteriën gelegd en die groeien en vermenigvuldigen zich in de spons in de loop van enkele uren.”

Als je de spons vervolgens weer gaat gebruiken kan dit voor irritaties op de huid zorgen of zelfs voor infecties. Dit wil je natuurlijk liever vermijden, dus je kan het beste zover mogelijk van dit artikel vandaan blijven. Kan je nou echt niet zonder? Was hem na elke wasbeurt heel goed uit en vervang hem om de drie à vier maanden. 
Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!