Om je haar mooi te houden mag je stijl- of krultang maximaal zo heet worden...

      0

De hitte die van een stijl- of krultang af kan komen is zeker niet niks. Als jij je een keer verbrand hebt aan één van deze tools, en die kans is groot, dan weet je hoe heftig het is. Best raar eigenlijk dat we zulke extreme temperaturen dichtbij ons haar laten, maar als je het goed aanpakt dan moet er in principe niks aan de hand zijn. Maar ja, we kennen allemaal het filmpje van het nietsvermoedende meisje dat haar haar eraf brandt...

Sommige vrouwen nemen elke dag de tijd om hun haar prachtig in model te brengen en daar zijn wij best een beetje jaloers op. Maar, vergis je niet, het is ook niet zonder gevaar. Als het branden van je vinger al pijn doet, dan vindt je haar het vast ook niet prettig om gebrand te worden. Gelukkig zijn er allerlei hitteprotectors die goed hun werk doen, maar alsnog moet je de tangen écht niet te heet draaien. 

De meeste stijltangen kunnen ongeveer tot tweehonderd graden worden opgewarmd, maar dat betekent niet dat je deze stand ook moet gebruiken. De ideale tempratuur voor je tangen is 185 graden en lager is natuurlijk mooi meegenomen. Let daarbij wel op dat hij niet té laag staat, want dan moet je wel tien keer over dezelfde pluk om het in model te brengen en ook dat is niet goed. 

Om de verwoestende kracht van hitte op je haar te demonstreren, liet Dr. Tim Moore aan PureWow zien wat de gevolgen kunnen zijn. Moore klemde een tang van 210 graden voor vijftien seconden vast op een onbeschadigde pluk haar en toen hij het eraf haalde, was de pluk volledig verbrand. Er bleef een oranje plek achter op het blonde haar en dat is wel écht onze grootste nachtmerrie op dit gebied.

Dit is natuurlijk makkelijk te voorkomen, maar het is wel goed om je er bewust van te zijn en je tang nooit hoger te zetten dan 185 graden. En geef daarnaast je haar ook af en toe een break om het te laten herstellen.

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!