Zo vind je de perfecte kleur voor jouw wenkbrauwpotlood

      0

Wenkbrauwen zijn steeds populairder geworden in de beauty community en het is uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste onderdeel van je make-up look. We kopen de mooiste wenkbrauwpotloden en gels om de haren perfect in model te krijgen, maar daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste kleur gebruikt. Wij leggen je uit hoe je die te pakken krijgt!

De kleur van je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de uitdrukking op je gezicht. Heel donker kan al snel streng ogen, maar je wil wel dat je ze nog kan zien, dus te licht is ook geen optie... Wij hebben een tip voor je hoe je de perfecte vindt!

1. Voor blond haar
Als je licht haar hebt, dan is het niet zo slim om nog lichter te gaan met je wenkbrauwen, omdat ze dan waarschijnlijk niet goed zichtbaar meer zijn. Het is daarom slim om een tintje donkerder uit te zoeken en maximaal drie tinten donkerder dan je haarkleur. Let er wel op dat de kleur niet de hard oogt en kies daarom eentje met een assige ondertoon.

2. Voor bruin en zwart haar
Als je donker haar hebt, dan kan je het beste een wat lichtere kleur voor je wenkbrauwen uitkiezen. Precies dezelfde kleur als je haar of zelfs donkerder creëert geen dimensie in het gezicht en dat is zonde. Dames met zwart haar staat een donkerbruine kleur zelfs het beste, omdat dat de uitstraling wat zachter maakt. 

 

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt) op

3. Voor rood haar
Net zoals bij de blondines kan je het beste een lichtere tint aanbrengen dan je haarkleur. Kies hierbij wel een warme ondertoon, zodat je er zeker van bent dat het niet flets wordt.

 

Een bericht gedeeld door UWBEAUTY (@uwbeauty_com) op

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire