Er is nu een poedertje dat avocado's veel langer vers houdt en dat is een goede zaak

      0

Als je een grote avocado lover bent, dan ken je de struggle. Je weet nooit precies wanneer ze goed zijn en ze kunnen ook van de ene op de andere dag té rijp zijn. Er verdwijnen hierdoor heel wat avocado's in de prullenbak en dat is natuurlijk best zonde. Maar, niet getreurd! Bill Gates heeft de oplossing.

Een start-up in California, Apeel Sciences, heeft een poeder ontwikkeld die de snelheid waarin een product rijp wordt vertraagt. Hierdoor kan je dus veel langer genieten van bijvoorbeeld je avocado's en dat vinden wij een hele goede zaak. Bill Gates heeft geïnvesteerd in het bedrijf en dat maakt deze ondernemer nog geliefder!

Het poeder is gemaakt van organische producten en moet gemixt worden met water. Je kan het mixje vervolgens over elk soort groente of fruit doen en je hebt er daardoor veel langer plezier van! Het creëert een tweede laagje, waardoor de groente of het fruit in kwestie ook gelijk beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Het schijnt dat je het daardoor tot twee keer langer kan bewaren dan normaal. 

Er wordt geëxperimenteerd met het product en wie weet dat wij het binnenkort ook kunnen gaan gebruiken!Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire