Our girl in Paris: Backstage bij de show van Dior!

      0

Ze vliegt de wereld over als visagist en mag merken als Scotch & Soda, Hunkemöller en Deblon Sports haar cliënten noemen. Haar- en make-upartiest Monique Brinkhorst had de eer om de make-up van de modellen tijdens de Dior show te verzorgen en speciaal voor Fashionscene maakte ze hier een backstage fotoverslag van.

Ik heb een vroege call tijd van 07:00 uur voor de Dior Haute Couture show in het mooie Mussee Rodin In Parijs. Als ik in de backstageruimte kom, is het gelijk duidelijk waar ik zit. Er staan grote tafels met spiegels en daarop staat welke make-up artist waar zit. Het haar- en make-upteam is van elkaar gescheiden, dus het is lekker overzichtelijk. Ik pak alles uit en zet de make-up klaar. Tijdens deze show wordt er alleen met de producten en penselen van Dior gewerkt. 

Chef de cabine Peter Philips geeft een demo om te laten zien wat de look is voor vandaag. Het is een frisse, naturel make-up look met een zachte roze blush en -lipstick. Elk model krijgt een andere look door de verschillende sterretjes die worden aangebracht onder het oog, in de binnenste ooghoek of op het jukbeen. Dit is van te voren afgestemd op de kleding die het meisje draagt. In totaal zijn er 60 modellen voor deze show, dat zijn er best veel. Gelukkig is het goed georganiseerd en ik krijg een meisje toegewezen zodra ze in de make-up kan.

Als alle modellen in de make-up zitten en de show gaat bijna beginnen, is er een kleiner team dat meegaat naar de line-up. De meiden worden aangekleed en in ‘line’ gezet, zodat ze in de goede volgorde de catwalk op gaan. In deze line-up gebeuren de laatste touch-ups: lippen worden bijgewerkt, poeder wordt daar waar nodig is aangebracht en droge plekjes worden weggewerkt.

Elke make-up artist heeft hier een taak. De een werkt alle lippen bij en de ander zorgt voor de handen. De line-up is vaak chaotisch, omdat alle kleding, haar- en make-up looks nog op het laatste moment worden verzorgd voor een perfecte look. Door de taken te verdelen blijft er overzicht en weet iedereen wat hij/zij moet doen en zet Dior een prachtige show neer. 

Bekijk hieronder alle backstage kiekjes die Monique nam.

De Nederlandse modellen zijn goed vertegenwoordigd tijdens deze show. Backstage kom ik Femke Huizer tegen van Micha Models. We hebben vaker samen gewerkt in Nederland. Femke vertelt me dat ze de show mag openen, te gek!

Ik tref nog meer Hollandse glorie aan: Jessie Bloemendaal (Micha Models), Romy Schonberger (Wilma Wakker) en Femke Huizer (Micha Models).

De catwalk is bekleed met mos en ziet er uit als een sprookje met heel veel groene hagen en een boom die versierd is met lintjes.
 


Backstage wordt de look van Romy Schonberger (Wilma Wakker) vastgelegd door de fotograaf.


Jessie Bloemendaal (Micha Models) backstage vlak voordat de show begint.

Dit was absoluut een van mijn favoriete looks van de show.

Wil je meer lezen over Monique als visagist? Check dan haar Instagram- of Facebookpagina.  
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire