Interview Loek Beernink

      0

Loek Beernink kennen we natuurlijk allemaal als Nienke uit de populaire serie Het Huis Anubis. Omdat deze serie het erg goed doet bij het publiek werd er besloten om er een film van te maken. Celebscene sprak een paar weken geleden Loek…

Loek’s personage:

Nienke zorgt met haar verlegen en geheimzinnige voorkomen voor heel wat opschudding. Ze wordt gepest en zwaar op de proef gesteld want knuffels, paarden en Garfield-sokken maken je nou eenmaal niet populair. Haar bijzonderheid gaat echter pas later opvallen. Want van Nienke ga je houden. Ze komt als eerste met het geheim van Het Huis Anubis in aanraking en gaat door tot het bittere eind, ondanks het gevaar. En dat kunnen maar weinig mensen haar nadoen…

Het verhaal:

De bewoners van Het Huis Anubis gaan op schoolreisje. Maar hun tripje wordt echter bruut verstoord door iets onverklaarbaars. Ze komen in een spookdorp terecht waar ze op een oude legende stuiten. Wie is graaf ‘Rohan’, de graaf zonder hart? En wat betekent de toegangspoort tot het pad der zeven zonden? Als Fabian ’s nachts op onderzoek uitgaat, krijgt hij een vreemd voorgevoel. Zijn lieve Nienke is niet op de afgesproken plek en ook Appie en Jeroen gedragen zich vreemd. En waar zijn Victor en Van Swieten opeens gebleven? Zijn de bewoners verwikkeld geraakt in een vooropgezet spelletje of is er meer aan de hand? Is de liefde tussen Fabian en Nienke sterk genoeg? Kan iedereen zijn zonde overwinnen en doorgaan tot het bittere eind?

Loek Beernink

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je de rol van Nienke mocht spelen?

“Ik heb geschreeuwd! Ik had helemaal geen ervaring met acteren, maar via een vriend hoorde ik van de castingdagen van Anubis: Het Pad der Zeven Zonden. Ik ben er gewoon heen gegaan met het idee dat ik het verder wel zie. Nooit geweten dat ik het ook écht zou worden.”

Dus je hebt nooit op een toneelopleiding gezeten?

“Nee, na de middelbare school ben ik in Afrika geweest en daarna heb ik nog een studie gevolgd, maar dat vond ik niets. En via via heb ik dus auditie gedaan. Na twee keer werd ik aangenomen.”

Lijkt Nienke erg op jou? Ze draagt bijvoorbeeld Garfield, jij ook?

“Haha, ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel van de kleurrijke sokken houd. Je kunt tegenwoordig zoveel leuke sokken kopen bij de H&M. Verder ben ik meer uitbundiger dan Nienke, maar ik ga ervoor zorgen dat zij dat ook meer wordt.”

Hoe was jij trouwens op de middelbare school?

“Als scholier was ik nogal braaf en een echte laatbloeier. Ik deed nooit mee met rages, maar volgde mijn eigen trend. Ik had geen grote groep vriendinnen, maar uiteindelijk kun je échte vrienden maar op één hand tellen. En dat is genoeg, toch?”

Hoe is het om fans te hebben?

“Geweldig, maar tegelijkertijd ook vreemd. Het went nooit als kinderen je om een handtekening vragen. Onlangs kwam een 4-jarig jongetje naar me toe die me een ontzettend grote knuffel gaf. Dat vond ik zo leuk. En jezelf op de poster zien went trouwens ook niet.”

Ooit wel iets onverklaarbaars meegemaakt?

“Vroeger zat ik met een vriendinnetje in een camper te spelen met rolletjes verband. We deden net alsof we een mummie waren. Plots hing één stukje verband in de lucht en bleef daar

hangen. Echt heel raar. Verder ben ik net zoals Nienke in zo’n situatie: nieuwsgierig.”

Wat was het allerleukste tijdens de opnames?

“De sfeer, die was zo leuk. En verder eigenlijk alles: het idee dat je met een hele groep een film aan het maken bent, de adrenaline die je voelt als je ’s avonds gaat slapen, de mooie jurken die ik droeg, de paarden en natuurlijk filmen in het moeras. Dat laatste was één van mijn leukste scènes.”

Nienke

Op welke BN’r heb je stiekem een oogje?

“Ik vind Fillemon Wesselink erg grappig. In Try Before You Die doet hij de raarste dingen en hij blijft altijd zó droog. Geweldig.”

Wat is je grootste droom?

“Ik heb nog nooit in het theater gestaan en dat lijkt me erg leuk. In een film kun je nog een scène overdoen, maar op het podium moet alles in één keer goed. Dat lijkt me wel een kick. En als ik het echt groots wil aanpakken, is Hollywood toch wel een grote droom. Bij Carice is het ook gelukt. Haar vind ik trouwens erg goed.”

Waar gaan wij jou nog meer zien dit jaar?

“Natuurlijk weer gewoon in seizoen 3 van Het Huis Anubis en je ziet me ook in mijn afstudeerfilm Bloesem. Als het goed is, gaan jullie daar binnenkort ook iets van horen…”

We gaan dus nog genoeg horen van Loek. Benieuwd naar Anubis: Het Pad der Zeven Zonden? Vanaf 8 oktober draait deze in de Nederlandse bioscopen, dus nog eventjes geduld hebben.

Wat vind jij van Loek?

(Elisah)

Pssst... voor meer info, check de site http://www.hethuisanubisdefilm.nl/.
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!