Dit is waardoor sterren als Beyoncé en J.Lo bevallen van tweelingen

      0

Beyoncé is vorige week bevallen van een tweeling, en de 5-jarige Blue Ivy heeft er een broertje én zusje bij gekregen. Veel celeb moms gingen haar voor met het krijgen van een tweeling. Vrouwen als Jennifer Lopez, Mariah Carey en Angelina Jolie bevielen in het verleden ook van twins. Maar experts waarschuwen vrouwen dat celebs verkeerde impressies kunnen geven. Zo zouden beroemheden de indruk wekken dat zwanger worden na je 35e makkelijk zou zijn… 

Vroeger kwam het krijgen van tweelingen veel minder voor dan de laatste tientallen jaren, hier is dan ook een verklaring voor. Even een kort biologielesje. IVF, ook wel reageerbuisbevruchting is een, nouja, niet zo natuurlijke manier van zwanger worden, om het zacht uit te drukken. Tijdens deze behandeling wordt de vrouwelijke eicel búíten het lichaam bevrucht met zaadcellen, en daarna weer teruggeplaatst in de baarmoeder. Bij deze eicellen kan het gaan om zowel eigen of gedoneerde eitjes. 

Tegenwoordig zijn vruchtbaarheid behandelingen dus meer en meer populair geworden. De behandeling wordt vooral toegepast bij vrouwen voor wie het moeilijker is om zwanger te worden, dus boven de leeftijd van ongeveer 35 jaar. Veel beroemdheden lijken geïnteresseerd te zijn in deze methode, van de bovenstaande vrouwen is het dan ook bekend dat zij IVF hebben gebruikt om zwanger te worden. Experts vinden dat dit valse hoop schept bij vrouwen, omdat het veel lastiger is om op natuurlijke wijze zwanger te worden. 

Zangeres Celine Dion en Desperate Housewives’ ster Marcia Cross waren erg open en eerlijk tegen de media over hun IVF behandelingen. IVF professionals vinden dat eigenlijk alle bekende moeders van tweelingen hier open over moeten zijn, want juist de vrouwen die de waarheid hierover vertellen kunnen andere vrouwen helpen met het begrijpen van reality. “Als je niet klaar bent voor kinderen, laat dan eerder je eitjes invriezen voor later,” wordt er dan ook gezegd door meerdere deskundigen. “Het geeft vrouwen een verkeerd beeld van zwanger worden.” 

Celine Dion 

Mariah Carey

Jennifer Lopez

Angelina Jolie en Brad Pitt

Beelden: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!