Kim Kardashian gebruikte Kourtney’s moedermelk om haar psoriasis te behandelen

      0

Op 30-jarige leeftijd kwam Kim Kardashian erachter dat ze lijdt aan de huidaandoening psoriasis. Een paar jaar geleden sprak Kim hier heel open over in Keeping Up With The Kardashians en bleek het dat moeder Kris Jenner ook te maken had met deze aandoening. Sindsdien hebben ze de meest bijzondere behandelingen geprobeerd.

Kenmerken van de ziekte psoriasis zijn rode en witte, schilferige plekken op de huid die vaak dik worden en kunnen jeuken. Het kan over het hele lichaam voorkomen, waar Kim ook last van heeft. Een tijdje geleden liet ze weten het soms op haar gezicht te hebben. De reality ster dacht dat de plekken haar carrière zou beëindigen, en sindsdien heeft ze samen met mommy Kris van alles geprobeerd om het te verminderen. 

Denk hierbij aan bronwater uit Costa Rica voor een DIY behandeling, hormooninjecties in haar billen (!) die de aandoening zouden moeten verminderen, en - dit is niets vergeleken bij bronwater - zelfs de moedermelk van zus Kourtney. Kim probeerde deze methode in 2013 in een aflevering van Kourtney & Kim Take Miami, en volgens dermatologen schijnt dit zelfs enigszins te werken! Het melkzuur in moedermelk heeft namelijk veel voordelen voor de huid. 

Als je zelf lijdt aan deze huidaandoening adviseren we je toch een dokter te bezoeken, en niet klakkeloos alle hacks van de Kardashians over te nemen… 

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!