Dit is hoeveel influencers en celebs verdienen met Instagram

      0

Je denkt misschien dat Beyoncé de meeste invloed heeft op Instagram, maar niets is minder waar. Selena Gomez staat met haar aantal volgers al tijden aan top en lijkt vooralsnog voorlopig niet van haar troon te worden gestoten. Selena verdient dan ook gouden bergen aan haar account, maar de zangeres en actrice is niet de enige.

Hoewel de meeste van ons Instagrammers stille scrollers zijn en hier en daar een vriendin taggen in een meme, is er ook een groep die deze social media een stuk serieuzer nemen. Want terwijl wij scrollen en liken harken deze influencer gigantische bedragen binnen. Hopper HQ – een tool waarmee je kunt inplannen op Instagram, heeft voor het eerst een ‘Instagram Rich List’ gepubliceerd om te zien wie van de gebruikers het meest verdient aan een foto.

Het zijn de online influencers tegenover de celebrities. Aan de ene kant heb je Selena Gomez die per foto zo’n 425.000 dollar verdient, met dank aan haar 122 miljoen volgers. De actrice wordt gevolgd door andere sterren als de Kardashian zusjes, Gigi Hadid, Cara Delevingne en zelfs door voetballer Cristiano Ronaldo.

 

sundays ... 🌹☕️🍳🥓

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

De social media influencers daarentegen verdienen zo’n 14.000 dollar per post. Beauty Guru Huda Kattan is bijvoorbeeld zo’n Insta-ster die bedragen als deze rekent voor een foto. Ook collega beauty blogger de Britse Zoe Sugg aka Zoella verdient tot 10K per foto.

Hoe ze het doen? Er zijn meer dan 700 miljoen gebruikers van Instagram wereldwijd. Dit biedt een groot bereik voor merken en potentiele klanten. Het promoten van merken op een Instagram account met een breed bereik is dus absoluut de moeite waard en iets waar je zelfs je baan van kunt maken.

 

Happy 6th Birthday Princess Nour!!! 👸🏻❤️

Een bericht gedeeld door Huda Kattan (@hudabeauty) op

Er is zeker goed te verdienen aan Instagram. Nu eerst nog een miljoen of wat volgers verzamelen.

Beeld: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!