Percy lanceert Atelier PRC

      0

Dat was even schrikken toen zakenpartner Steve te Pas de stekker uit de winkel van Percy Irausquin trok. Gevolg: een depressieve modeontwerper die geheel onverwachts op straat stond. Gelukkig is hij nu weer helemaal terug…

Ik geef het maar meteen toe: ik ben gek op de jurken van Percy! Tijdens mijn eerste Fashion Week begin dit jaar was ik meteen verkocht. Ik was dan ook very shocked toen ik hoorde dat de ontwerper door zijn zakenpartner op straat kwam te staan. Hoe moest Nederland nou verder zonder Percy?

"De bodem zakte onder mijn voeten weg", aldus Irausquin. "Ik snapte er helemaal niets van. Waarom werd ik op straat gegooid? Ik had me altijd honderd procent gegeven. Ik sloot me op in huis, keek alleen maar tv, liet mijn baard staan. Ik heb emmers vol gehuild." Gelukkig laat de ontwerper het er niet bij zitten: hij slaat keihard terug met zijn nieuwe couturecollectie Atelier PRC, dat ook mede mogelijk is gemaakt door steun van familie, vrienden, KPN en L’Oreal Paris. Omdat de rechtzaak tegen zijn voormalige partner nog loopt, mag de ontwerper zijn kleding nog niet onder zijn oude naam naar buiten brengen. “Als alles is afgehandeld, mag ik weer officieel Percy Irausquin heten", aldus de ontwerper.

Gisteravond werd zijn ready-to-wear-lijn PRC Collection gepresenteerd met als thema Raison d'être (bestaansrecht). Percy: "Het staat voor mijn liefde voor mijn familie, die me door dik en dun heeft gesteund, voor vriendschap en voor vertrouwen." In zijn show werden elegante materialen als zijde, chiffon en crêpe de chine gebruikt. Volgens de ontwerper vrouwelijk en sexy, maar met een stoere touch.

Percy in een vorige show

Benieuwd naar de collectie? Fashionscene was erbij! Blijf de site checken voor de foto’s. (Elisah)
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire