Modeboeken: voor ieder wat wils

      0

Modeboeken zijn ideale cadeautjes en misstaan zeker ook niet op je eigen verlanglijstje. Want of je nou van lezen houdt, meer van het mooie plaatjes kijken bent of juist creatief aan de slag wil gaan, er is voor iedereen geschikte modeliteratuur te vinden. Wij zochten acht uiteenlopende titels voor je bij elkaar, in verschillende prijscategorieën!

glamour & paparazzi modeboeken

GLAMOUR & PAPARAZZI

De pas 24-jarige chicklit schrijftser Marieke Ordelmans presenteerde onlangs alweer haar tweede boek, dat deel uitmaakt van de Catwalkgirl-serie: Glamour & Paparazzi. De opvolger van Killerheels & Modedromen draait om de 17-jarige Jill, die na het winnen van een televisieprogramma wordt gebombardeerd tot het nieuwste topmodel. De modeborrels en VIP-avondjes zijn fijn, maar kan ze de druk van de paparazzi wel aan? Absoluut smullen als je in het modellenwereldje geïnteresseerd bent!

ps i made this modeboeken

P.S. - I MADE THIS...

Mocht je in een crea bea bui zijn, dan kun je net zo goed iets voor je garderobe maken, non? In P.S. - I Made This... geeft Erica Domesek allerlei DIY-tips. Met dit boek maak je bijvoorbeeld zelf een prachtige ketting in een handomdraai, of geef je oude schoenen met het grootste gemak een make-over. De tips zijn zo gevarieerd, dat het boek geschikt is voor iedereen. Van de knutselkluns tot de ervaren naaisters onder ons.

the sartorialist modeboeken

THE SARTORIALIST

Scott Schuman is de grote kleine man achter The Sartorialist, één van de grootste en meest invloedrijke streetstyle blogs op het wereldwijde web. In 2009 maakten zijn foto's de overgang van digitaal naar papier: zijn eerste, gelijknamige fotoboek kwam uit. De foto's die hij hiervoor uitkoos zijn twee jaar later nog steeds inspirerend en zullen dat waarschijnlijk ook altijd blijven. Een tijdloos exemplaar dus! Mocht je zin hebben in nog meer streetstyle: het boek van The Face Hunter is ook een aanradertje.

fifi lapin modeboeken

WHAT SHALL I WEAR TODAY?

De furry fashionista Fifi Lapin heeft een kledingkast waar mening modemeisje een moord voor zou doen. Alsof een bomvolle kast vol designer items nog niet genoeg is, heeft dit fictieve personage ook nog eens haar eigen boek gekregen: What Shall I Wear Today? Style Secrets of a Furry Fashionista. Hierin onthult het modische konijntje haar grootste stijlgeheimen en toont ze je haar mooiste fashion finds.

nina garcia look book modeboeken

NINA GARCIA'S LOOK BOOK

Mocht je liever niet mode-advies van een konijn aannemen, dan is Nina Garcia's Look Bookeen goed alternatief. Nina is namelijk niet alleen moderedacteur van Marie Claire en jurylid bij Project Runway, maar ze heeft ook al meerdere boeken geschreven over stijl en mode. In dit boek beschrijft ze de ideale looks voor bijzondere gelegenheden, zoals een sollicitatiegesprek, een eerste date met een jongen of een belangrijke presentatie op school of werk. Outfit trouble no more!

the house of viktor rolf modeboeken

THE HOUSE OF VIKTOR & ROLF

Het Nederlandse modeduo Viktor & Rolf vierde in 2008 zijn 15-jarig jubileum. Naast een sprookjesachtige overzichttentoonstelling in Londen en Utrecht, werd dit feestje ook gevierd met een prachtig boek. Hierin vind je onder meer een interview met de 'Knabbel en Babbel' van de mode-industrie, een uitgebreide biografie en natuurlijk allerlei beelden van en informatie over hun conceptuele collecties. Een verdiende ode aan het Viktor & Rolf mode-imperium!

fashion illustration by fashion designers modeboeken

FASHION ILLUSTRATION BY FASHION DESIGNERS

Iedere grote collectie van een modehuis als Prada of Rodarte, is ooit begonnen als schets. In Fashion Illustration by Fashion Designers vind je - zoals de titel al doet vermoeden - allerlei originele schetsen van designers als Karl Lagerfeld en Christian Lacroix. Sommige tekeningen zijn zelfs speciaal voor dit boek gemaakt. Als je na het doorbladeren van dit boek geen zin krijgt om te tekenen, weten wij het ook niet meer!

       piet paris modeboeken

PIET PARIS FASHION ILLUSTRATIONS

Piet Paris is Neerlands trots op illustratiegebied. Zijn cleane en grafische mode-illustraties met de subtiele humor erin verwerkt, herken je zonder moeite. Niet alleen wij, maar ook bij Vogue, W, Elle, Heineken, Viktor & Rolf en Saks Fifth Avenue zijn fan. Dat zijn namelijk enkele voormalige opdrachtgevers van monsieur Paris. In het boek van Piet Paris vind je de 115 mooiste illustraties van deze grote illustrator, die dateren uit de vroege jaren '90, tot nu.

1. Glamour & Paparazzi door Marieke Ordelmans via Bruna (€15,95)

2. P.S. - I Made This... van Erica Domesek via Bruna (€17,50)

3. The Sartorialist door Scott Schuman via Bruna (€27,95)

4. What Shall I Wear Today? Style Secrets of a Furry Fashionista door Fifi Lapin via Bruna (€18,95)

5. Nina Garcia's Look Book via Bruna (€23,25)

6. The House of Viktor & Rolf via Bruna (€49,95)

7. Fashion Illustration by Fashion Designers van Laird Borrelli via Bruna (€34,75)

8. Piet Paris Fashion Illustrations via Bruna (€69,50)

(Tekst: Joyce)
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire