FS interview Antoine Peters

      0

Zijn klassiekers? De T, Jeans en Sweater. Zijn favoriete bezigheden? Voetballen en fashion. Zijn design van dit moment? Een 2-persoonstrui. Zijn stijl? Speels, elegant, sexy en draagbaar. Meer weten over ontwerper van eigen bodem Antoine Peters? Lees dan snel het Fashionscene interview met de designer!

Antoine PetersWat is je allervroegste fashion-related herinnering?

“Het uittrekken van mijn slaap-T en boxer plus een kusje voor mijn vriendin Karen. Het is dan meestal een uurtje of 8. :)”

Wanneer wist je dat je de modewereld in wilde?

“6 jaar geleden. Het wilde niet echt vlotten op de HEAO. Ik besloot mijn koers te wijzigen door te kiezen voor bezigheden waar ik (naast voetballen :) het meeste plezier uit haalde. Ondanks dat ik niet kon tekenen, vond ik het erg leuk om te doen. De interesse voor kleding was er stiekem altijd al. De combi bleek een schot in de roos!

Er zijn sindsdien alleen maar meer interessante facetten bijgekomen waardoor ik mij volledig kan verliezen in kleding en zijn wereldje.”

Welke opleiding(en) heb je gedaan?

“Algemene economie, Kunstacademie Arnhem afdeling modevormgeving, postdoctorale Fashion Institute Arnhem.”

Waar ben je nu mee bezig?

“Het continueren en steeds verder professionaliseren van mijn label A SWEATER FOR THE WORLD! by ANTOINEPETERS.”

Vertel eens meer over je ‘A SWEATER FOR THE WORLD!’; The project.

“A.S.F.T.W. is een 2-persoons trui met als doel zoveel mogelijk mensen – 2@A-Time – er zich in te laten fotograferen. Op antoinepeters.com tonen alle foto’s en de samengebrachte mensen tezamen één wereld met diverse stijlen, leeftijden, sexen, normen, waarden, religies en fantasieën. Het A.S.F.T.W. universum!”

Beschrijf je stijl.

“Maar let wel: wanneer deze S.F.T.W! wordt gedragen door 1 persoon verwordt hij tot een onwijs elegante en sexy jurk.

Vandaar dat de S.F.T.W. symbool staat voor mijn label en de stijl van al mijn ontwerpen. De S.F.T.W. is speels, humorvol, elegant, sportief, sexy, draagbaar én spektakel tegelijkertijd.”

Wie/wat heb je in je hoofd wanneer je ontwerpt?

“Mijn ontwerpen vinden hun oorsprong in wat in mijn ogen dé klassiekers zijn. Niet de traditionele trenchcoat, pantalon of blazer, maar de T, de Jeans en de Sweater. Door te spelen met proporties van én binnen een silhouet, detail in afwerking en materiaalkeuze krijgt van oorsprong vrijetijdskleding een elegante twist.

Mijn vrouwbeeld is een combinatie tussen de klassieke intelligentie van Grace Kelly en de sportieve simpelheid van Cameron Diaz. Een speelse vrouwelijkheid!”

A Sweater for the World by Antoine PetersA Sweater for the World by Antoine Peters

Wat heeft tot nu toe de meeste invloed op je carrière gehad?

“Op de kunstacademie heb ik een stevige basis kunnen creëren. Die periode heeft mijn hele manier van denken overhoop gehaald. Ik was altijd al een fanatiek aanhanger van de gedachte dat in eerste instantie niets onmogelijk is, maar hier is mij het lef bijgebracht ook echt creatief te zijn.”

Met wie zou jij samen een collectie willen doen en waarom?

“Hoor ik daar H&M? Ik ben er daadwerkelijk erg op gebrand om een commerciële partij te vinden en een samenwerking aan te gaan. Ik sta overal voor open! Én - ver in de toekomst – zou ik ook een collectie willen doen met een van mijn beste gabs en ook ontwerper; Mieszko. Onze kledingsmaak = contrast. Het lijkt mij leuk om te zien wat dat voor diepte- en misschien zelfs hoogtepunten oplevert. :)”

Voor welk modehuis zou jij de titel ‘creative director’ willen dragen en waarom?

“Galliano vanwege het grenzeloos freaken, Ghesquiere vanwege zijn geniale silhouetten, Theyskens vanwege de ultieme vrouwelijkheid, Willhelm vanwege het kinderlijk optimisme én V&R. Allemaal hebben ze raakvlakken met mij wat betreft ambitie, denkwereld en filosofie over mode.”

A Sweater for the World by Antoine Peters

Hoe zou jij de Nederlandse fashionscene omschrijven?

“Creatief wat betreft ontwerp en (genoodzaakt) creatief wat betreft zakelijk en praktisch vlak. Sterk in communicatie en jong van geest. En in tegenstelling tot het Nederlandse voetbal, blijven steeds meer talenten binnen de grenzen en komen libero's terug. Een goede zaak.”

In de nieuwe Nederlandse film Nadine zullen er outfits van jou te zien zijn. Wat kunnen we nog meer van je verwachten in de nabije toekomst?

“Ik zal een bijzondere presentatie geven tijdens de komende Amsterdam Fashion Week eind januari. En op mijn website zullen met regelmaat nieuwe foto's van mensen in de S.F.T.W! worden toegevoegd. Het A.S.F.T.W! project is immers oneindig.”

Wat is je ultieme goal?

“Internationaal met mijn label een plekje hebben veroverd in mode-wonder-land. Én 1% van de wereldbevolking in A.S.F.T.W!”

Welk ontwerp wil je afstaan tbv het goede doel ‘help Fashionscene’s Virginie/Nana warm de winter door’?

“Hij is eigenlijk nog geheim...  de onzichtbare trui.”

www.asweaterfortheworld.com

Collectiebeeld: Jochem Sanders

Catwalkbeeld: Peter Stigter
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire