AIFW report: Frans Molenaar Prijs 2008

      0

En de Frans Molenaar Prijs 2008 gaat naar… Danny Cremers. De 23-jarige ontwerper krijgt 10.000 euro die hij mag besteden aan zijn volgende collectie.

Een beetje emotioneel liep Danny Cremers de catwalk op. De vakjury, met o.a. Fiona Hering en Ruud van der Peijl koos hem uit zes jonge talenten. "Extreem, te extreem misschien, maar wel eigenzinnig en duidelijk. We zagen er Amy Winehouse zo in weglopen." zei juryvoorzitter Jhim Lamoree.

Danny Cremers - net afgestuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - liet zich inspireren door Female Perversions. Een film over een succesvolle, maar neurotische advocate. Het resultaat? Een collectie met extreem hoekige mantelpakjes en minirokken in de kleuren zilver en goud. Een beetje luguber is het wel door de kettingen, gemaakt van geverfde kippenbotjes.

Andere genomineerden waren Sanne Schrijver, Elsien Gringhuis, Lifu Hsiao, Maarten van der Horst en Nina Heo. Toevallig allemaal studenten van Artez Hogeschool. De Frans Molenaar Prijs wordt sinds 1995 elk jaar uitgereikt. Eerdere winnaars van de onderscheiding zijn Oscar Suleyman, Percy Irausquin en Edwin Oudshoorn. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Maikel Bongaerts. Hij showde voor de uitreiking zijn nieuwste collectie.

De foto's staan zo snel mogelijk online! (Juliette)

danny cremersdanny cremers
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!