Report: Esquire Awards

      0

Woensdagavond 18 november werden de Esquire Awards uitgereikt. Daarbij werd Dennis van Leeuwen, de gitarist van Kane, verkozen tot Best Geklede Man van 2009. Fashionscene was erbij en spotte de genomineerden, de winnaars en enkele andere good looking guys.

Vanaf augustus kon het Nederlandse publiek stemmen op één van de zes genomineerden voor de award van Beste Geklede Man. In de race zaten onder andere Dennis van Leeuwen, Chris Zegers, Dio en Waylon. Dennis mocht de Esquire award 18 november met trots in ontvangst nemen. Hij zei wel meteen dat alle credits voor zijn kleding naar zijn vrouw Karin moesten gaan. ‘Zij geeft mij de juiste adviezen en vertelt me wat ik aan moet trekken’, aldus Dennis.

Gedurende de avond sprak ik deze Beste Geklede Man van 2009 en de overige heren over hun stijl en de outfit die zij voor die avond hadden aangetrokken.

Dennis van Leeuwen

De stijl van Dennis wordt gekenmerkt door zijn hoedjes en brillen. ‘Ik heb wel 160 verschillende (lees: vijftien) brillen. Mijn favoriete bril is toch deze van Tom Ford.’

Schoenen: Acne (‘Deze schoenen droeg ik ook toen ik trouwde’)

Broek: Acne

Jasje: Diesel Black Gold

Bril: Tom Ford

Hoedje: uit Engeland

Chris Zegers

‘Omdat vanavond toch een wat chiquere gelegenheid is, heb ik maar een jasje aangetrokken. Normaal is mijn stijl iets nonchalanter. Ik plan eigenlijk nooit dat ik ga shoppen. Bijna alles dat ik koop, daar loop ik toevallig tegenaan. Aangezien ik veel reis, koop ik natuurlijk geregeld wat in het buitenland. Ik draag ook best vaak tweedehands kleding. Een vriendin van mij heeft een leuk tweedehands winkeltje waar ik graag kom. Ik zou mijn stijl omschrijven als ‘Bohemian’.

Spijkerbroek: tweedehands

Schoenen: Italië

Jasje: in Vietnam laten maken

Overhemd: Gucci

Sjaaltje: tweedehands

Rapper Dio

‘Drie uurtjes geleden wist ik nog niet wat ik aan zou trekken. Het is uiteindelijk dit pak van Hugo Boss geworden. Ik heb het speciaal voor deze avond aangeschaft. Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik ben genomineerd’

Schoenen: Allstars

Pak: Hugo Boss

T-shirt: Blue Blood

Zanger Waylon

‘Ik ben vanavond geheel gekleed in Matinique. Mijn stijl kun je het best omschrijven als ‘klassiek met een modern tintje’. Ik draag wat ik wil dragen. Ik volg niet persé de mode, maar af en toe een trend overnemen, kan geen kwaad. Mijn  favoriete kledingstukken zijn schoenen en jasjes. Ik draag eigenlijk altijd wel jasjes, stoer, casual of chique.’

Outfit: Matinique

Schoenen: Hugo Boss

Go Back To The Zoo

Niet alleen Dennis won de award voor Best Geklede Man van 2009, ook de band Go Back To The Zoo won een award. Zij werden gekozen als Best Geklede Band van 2009. Ik vroeg de - naar mijn mening - bestgeklede jongen uit deze band, Teun Hieltjes, wat hij aan had.

Broek: Fillippa K

Trui: Fillippa K

Blouse: Fillippa K

T- shirt: American Apparel

Ketting: Marian Cousijn

Buiten de genomineerden en de winnaars waren er nog meer goed geklede gasten bij de Esquire Awards. Hieronder de foto’s!

Lieke van Lexmond

Lieke was de presentatrice voor deze avond. ‘Ik hoop dat Dennis gaat winnen. Hij heeft een heel eigen stijl en zijn kleding versterkt wie hij is.’

Geheel gekleed in: Avalon

Tas: Chanel

Schoenen: Givenchy

Dennis Weening

Jasje: G-star

Stropdas: tweedehands

Blouse: Lee

Broek: Blue Blood

Roger (zanger/rapper El.Rod)

Vest: tweedehands

V-hals: American Apparel

Broek: Acne

Hoedje: Zipper

Frans Molenaar

Don Diablo

(Tess van Daelen)
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!