Oorlog tussen Elle België en blogger Sofie Valkiers

      0

Kortgeleden sprak de Britse modejournalist Suzy Menkes haar ongenoegen uit over de manier waarop bloggers de modewereld veranderd hebben. Nu is het de beurt aan de Vlaamse Elle om bloggers af te vallen en dan met name één.

Journaliste en vlijmscherpte columniste van Elle België Els de Pauw, beter bekend als Amélie O. heeft het gehad met blogs en dan vooral met die van Sofie Valkiers. En dat is niet zo héél vreemd, want Sofie Valkiers is de grootste blogger van Vlaanderen. "Mijn oude buurvrouw heeft meer modegevoel in haar eeltige linkerteen dan dit curieus modegeval. Wat een trieste affaire. De blonde hinde poseert haast elke dag met verschillende outfitjes aan. Mode is een excuus, meer niet. Feitelijk schreeuwt het blonde wicht voortdurend: Kijk, kijk, kijk naar mij .' Sofie is een ‘vleesgeworden tandpastasmile', haar blog ‘zorgt alleen voor negativiteit'. ‘Waar is haar eergevoel? Bloggers als zij zijn géén modekenners, géén vakspecialisten.' Plus: ‘Bloggers laten zich vaak omkopen. Allemaal laten ze zich betalen in cash of natura," zijn enkele uitspraken uit de column van Amélie O.

De column stond amper online of Amélie O. werd op social media gigantisch onderuit gehaald door de volgers en fans van Sofie, en anderen bloggers. Op de blog van Sofie, Fashionata, is er geen woord over te vinden. Die houdt zich liever buiten de negativiteit. Ondertussen heeft Amélie O. alweer gereageerd en soort van haar excuses aangeboden. Drama, drama, how we love it!


Vlaanderens grootste blogger Sofie Valkiers. Bron: Fashionata.com
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire