Tijdelijk kunsthotel: Motel Insomnia

      0Vlissingen - Een oude timmerfabriek in Vlissingen dient tot eind maart als decor van Motel Insomnia. De culturele manifestatie geeft tijdelijk een nieuwe bestemming aan het markante rijksmonument aan de rand van de stad. Vooraanstaande architecten, beeldend kunstenaars en vormgevers richtten elke een hotelkamer in en in de avonduren zijn er uiteenlopende optredens en voorstellingen te bekijken kun je er een hapje eten en drinken.
Zoals de naam al suggereert, is het onmogelijk om in Motel Insomnia ook daadwerkelijk te slapen. Motel Insomnia is echter wel een compleet motel inclusief receptie, kamers en een lobby met bar. De tien kamers in het motel zijn ingericht door gerenommeerde architecten, vormgevers en kunstenaars waaronder Ashok Bhalotra, Loek Grootjans, Fransje Killaars, Johan de Koning, Paul van Osch, Regine Schumann en David Neirings. De opdracht was om hun eigen visie te geven op het fenomeen hotel/motel kamer.
De lobby van Motel Insomnia wordt vormgegeven door studio Jan Melis en biedt ondermeer onderdak aan Club Slip & Grip van de Kazerne uit Amsterdam. Studio Jan Melis transformeerde al eerder lege ruimtes tot excentrieke verblijfsruimtes. In de lobby zijn fotowerken van Kathelijne Roosen te zien. Zij maakte de afgelopen maanden een speciale serie intrigerende foto’s van Zeeuwse hotelkamers maakte. Ook van buiten heeft Motel Insomnia een opvallende uitstraling. Het torentje dat ooit bovenop de oude timmerfabriek heeft gestaan, verschijnt op een nieuwe plek en het pand wordt gloedvol verlicht.
‘s Avonds kun je er terecht voor interessante optredens en voorstellingen. Zo kun je Club Slip & Grip, een avondvullend programma met lustopwekkende dans, zang, poëzie en theateracts in een zwoele nachtclubsetting, verwachten. Op donderdag 15 maart (19.30 uur) kun je de film Heartbeathotel van Bob Pingen bekijken. In een strak poëtisch kader vertelt Heartbeathotel het verhaal over een hotel aan zee bevolkt door rondreizende kunstenaars. Op zondag 25 maart sluit het motel haar deuren met een veiling van het interieur en live muziek.
Motel Insomnia is t/m 25 maart van donderdag t/m zondag van 16.00 uur tot 21.00 uur geopend. Toegang is gratis (behalve bij bepaalde onderdelen van het speciale programma). Kaarten voor het speciale programma kun je bestellen via de site.
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!