Pop-up expositie Govert de Roos

      0Popsterren uit de jaren ’70 en ‘80 - Ter gelegenheid van het Amsterdam Gallery weekend houdt fotograaf Govert de Roos het weekend van 22 en 23 september een open studio weekend, waarbij hij exclusief zijn studio openstelt voor het publiek en een expositie rondom zijn werk presenteert. Deze expositie was eerder dit jaar al te zien in de Freddy Mercury room in het Pikes Hotel op Ibiza. Nu reist de ‘pop-up expositie’ eenmalig af naar zijn eigen studio in Amsterdam en presenteert zestig werken van rock- en popsterren uit de jaren ’60, ’70 en ’80.
Wat in maart 1969 begon met de wereldberoemde foto’s van de eerste ‘peace & love’ Bed-in van John Lennon en Yoko Ono in het Amsterdamse Hilton hotel, resulteerde in de jaren ‘70 en ‘80 in een uitgebreid fotografieportfolio.De jaren ‘70 en ‘80 waren decennia van uitersten in de popmuziek; rock ‘n roll was op zijn hoogtepunt, de wereld maakte kennis met punk en disco en muzikanten veranderden de maatschappij. Deze tijd was óók de tijd van Govert de Roos, die zich als fotograaf mengde in deze rauwe wereld van de muziek en zich onderscheidde met zijn foto’s. .
De Roos legde popsterren als Abba, Blondie, David Bowie, Herman Brood, Lennard Cohen, Duran Duran, Peter Frampton, Whitney Houston, Jackson 5, Elton John, Grace Jones, Janis Joplin, Freddy Mercury, John Lennon & Yoko Ono, Bob Marley, en Prince vast. Artiesten die je in het weekend van 22 en 23 september kan zien. De -originele- dia’s zijn die dagen exclusief te koop.
Je vindt de studio van Govert de Roos aan de Kombuisweg 41 in Amsterdam. Zie ook www.govertderoos.nl.
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire