Chocolat d’Amour

      0Rotterdam - Chocolat d’Amour, Festival van de Zoete Zonde is kort gezegd een chocoladebeurs. Maar dat doet geen recht aan dit smaakvolle, prachtige evenement dat in de Week van de Smaak plaatsvindt in de Rotterdamse Kunsthal. Chocolat d’Amour is mede gebaseerd op het succes van het tweejaarlijkse Festival voor de Echte Smaak, KunsthalKOOKT. Chocolat d’Amour is méér: workshops, proeverijen, kunst, verleiding, biobonbons, manshoge truffels, taartarchitecten, chocoladesieraden, spectaculaire demonstraties met vloeibare stikstof. Een weekend vol verleiding, genot en smaakbelevenissen op het hoogste niveau.
Over chocola is al veel gezegd en gezwegen, gefilosofeerd, gekwijld, gedelibereerd. Chocola is het favoriete onderwerp van dichters, schrijvers en filmmakers: zo ontbreekt het niet op de onuitputtelijke lijst van lustopwekkers in Isabel Allende’s sensuele eetroman 'Afrodite'. Dat chocola ook een opwindende badderpartner is, bewijst het erotisch getinte filmpje Au Bain Marie over chocola smelten. Was het ooit zo sexy? Maar chocola kent ook onschuld: Roald Dahl deed kinderharten smelten in 'Sjakie’s chocoladefabriek', zelfs het hart van de gluiperige gendarme in de film Chocolat smolt na één lik aan het magische pure goedje. Chocola blijft het toppunt van genieten, van warmte, van intensiteit. En daarmee een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Chocola werd in Nederland tot een aantal jaren terug toch vooral met zoet geassocieerd. Grappig als je weet dat de cacaoboon door de oude Azteken voornamelijk gedronken werd met chilipeper en het de Europeanen waren die er suiker aan toe begonnen te voegen. De combinatie van kip of wild, tomaten en aubergine met chocola is in Mexico heel gewoon. Zoals met alles, komen oude gebruiken terug en op Chocolat d’Amour kun je de verscheidenheid van chocola op vele fronten proeven.
In de workshopruimte en het speciaal ingerichte kooktheater is een uitgebreid en divers programma: Olivier Bajard, Frankrijks beste patissier, verzorgt een workshop over de combinatie wijn en chocolade en reikt de Dessert Trophée uit. Voor hobbychocolatiers organiseert Smaakwereld een bonbonwedstrijd en taartarchitect Jeroen de Graaf laat zien dat chocolade en hartig goed samengaan met zijn lauwwarme tomatensoep met chocolade. Osborne bewijst de geweldige combinatie van chocolade met wijnen uit de Jerez (sherry) en lingerieontwerpster Marlies Dekkers verleidt met chocola in het donker. Voor wie nooit verzadigd raakt van chocola en op zoek is naar de ultieme chocolade-ervaring is het project Das Schwarze Geheimnis een aanrader: een manshoge truffel van echte chocolade waar je in kunt.
Voor de verschillende workshops kun je je inschrijven via Chocolat d’Amour. Het chocoladefestijn start op vrijdag 21 september voor de pers. Op zaterdag 22 en zondag 23 september is de beurs open voor publiek van 10.00 tot 18.00 uur in De Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam. Entree is € 9,50.
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!