De meest memorabele Nederlandse modemomenten van 2014

      0

Het einde van 2014 is nabij! Vandaar dat we even terugblikken op de meest memorabele modemomenten van 2014. Wat werd er allemaal gelanceerd, gevierd en geëerd in mode Nederland. Er vlogen champagnekurken door de lucht, er werd gelachen en getoost, en de mooiste outfits werden uit de kast getrokken. Waar dronken we bubbels op en waar kregen wij kippenvel van? Bekijk hier een overzicht van de leukste, mooiste en gezelligste modemomenten in Nederland van het afgelopen jaar.

Glamour's Woman of the Year
Doutzen Kroes werd door Glamour 'vrouw van het jaar' gekroond tijdens een knalparty in het Intercontinental Amstel Hotel. Naast Doutzen won haar zus Rens Kroes ook een award. Verder vielen Maartje Verhoef, Willa Stoutenbeek, Sanne Vogel en Cynthia Schultz in de prijzen. Bekijk ons exclusieve report van deze fantastische avond hier.

Grazia Fashion Awards 2014
Modeglossy Grazia deelde in het Vondelpark in Amsterdam haar Fashion Awards uit. Sylvie Meis was de ultieme belichaming van mode volgens Grazia. Jan Kooijman was de meest stylish man, Renate Verbaan heeft het beste haar, Viktoria Koblenko won de Fashion Forward award voor haar altijd innovatieve en bewuste modekeuzes. Geraldine Kemper ontving de Grazia Beauty Award.

Lancering Amayzine.com
31 Oktober lanceerde May-Britt Mobach haar website, Amayzine. De lancering was zo een succes dat Amayzine direct werd genomineerd voor een Mercur Award. May-Britt was voorheen de hoofdredacteur van Marie-Claire. 

Lancering Harper's Bazaar Nederland
Maandag 25 Augustus werd de Nederlandse Harper's Bazaar geintroduceert. Er werd gefeest in stijl in Het Koninklijk Instituut van de Tropen. Paloma Faith gaf een mini-concert en DJ Covergirl Sunny draaide plaatjes. Het was een waanzinnig feest! Zelfs Viktor & Rolf kwamen hoofdredacteur Cécile Narinx persoonlijk feliciteren.


 


 


 

Elle Nederland 25 jaar
De Nederlandse Elle vierde dit jaar haar 25ste verjaardag. Hoofdredacteur Hilmar Mulder vierde de verjaardag van Elle met een extra dik jubuleumnummer en een knalfeest in Amsterdam.

i-D Nederland launch
Afgelopen maart werd de Nederlandse versie van i-D gelanceerd. Geen geprinte versie maar online. Vrij uniek, want dit is de eerste niet-Engelstalige website van i-D. Uiteraard werd dit gevierd. Met een flesje bier in de hand vierde hip & happening Amsterdam de Nederlandse online variant van I-D magazine. 


 

Vogue's Fashion Night Out 
Vogue organiseerde voor de derde keer het grootste shopping-festijn van het jaar. Bekijk hieronder een samenvatting van dit geweldige fashion event. Klik hier voor een uitgebreid streetstyle report van VFNO 2014.

Fashionclash
Het jaarlijkse modefestival Fashionclash was ook dit jaar weer een waanzinnig succes. Het internationale modefestival vindt elk jaar plaats in Maastricht. Er worden modeshows, exposities en allerlei mode gerelateerde events georganiseerd. Bekijk hier een volledig report van Fashionclash.

Mercedes-Benz Amsterdam Fashion Week 
De Amsterdamse modeweek is het absolute modehoogtepunt van het jaar. Tijdens de Amsterdamse modeweek laten de Nederlandse couturiers en modeontwerpers de mooiste collecties op de catwalk zien. Neem hier een kijkje achter de schermen.


Backstage@ Dorhout Mees s/s 2015


Van links naar rechts: Ilja Visser, Claes Iversen en Tony Cohen
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire