Amsterdam Fashion Week dag 5: Dorhout Mees & Claes Iversen

      0

De laatste dag Amsterdam Fashion Week bezorgde ons twee keer kippenvel, de eerste keer tijdens de show van Dorhout Mees en de tweede keer tijdens de show van Claes Iversen. Beide totaal verschillende ontwerpers, maar o zo goed! Dit is precies waarom we zo van mode houden. 

Dorhout Mees
Zij liet zich inspireren door vervallen theaters. Een orkest van vijfendertig man begeleidde de show van Dorhout Mees. De show werd wederom geopend met een prachtige collectiefilm. Esther showde haar negende collectie. Het publiek was zo onder de indruk van haar prachtige show dat er meerdere tranen werden weggepinkt. 

“De grootsheid van een theater waar ooit prachtige stukken zijn opgevoerd in kostuums en grote verhalende decors, afgezet tegen het verval en de melancholische vergetelheid van deze bijzondere ruimtes. De combinatie van zulke uitersten fascineert mij eindeloos,” aldus Esther Dorhout Mees.

Modellen lopen met de prachtige, ballerina inspired schoenen van Dorhout Mees in de hand. Altijd spannend dit soort schoenen, kunnen ze er op lopen of niet? Dat ging gelukkig prima!

Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

Team L'Oreal werkt last-minute nog even het haar en make-up bij
Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

Moe maar voldaan neemt Esther Dorhout Mees backstage de felicitaties in ontvangst.

Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

Claes Iversen
Een hoog bn-er gehalte tijdens de show van Claes. Onder andere actrices Bracha van Doesburg en Anna Drijver, maar ook een Leco van Zadelhoff namen plaats op de eerste rij. De ontwerper was de rust zelve. We zagen hem zelfs een aantal shows meepikken deze modeweek. Iversen is een echte professional.

Claes showde zijn tweede ready-to-wear collectie. Wij zouden alles wel willen hebben. Zijn ready-to-wear collectie doet niet onder voor zijn couture en draagt het typische Iversen signature. Hij liet zich inspireren door Nordische sprookjes. En sprookjes-achtig mooi was het. Claes laat weer eens zien waarom hij tot de beste designers van Nederland behoort. Wij zien deze collectie wel de wereld veroveren.


 

Backstage
Claes Iversen had gekozen voor een serene make-up look, waarbij de onderste wimper van de modellen werd aangezet met witte mascara. Het haar was ook wonderschoon. Van de voorkant leek het een bobje. Van de achterkant zag je een mooie lange vlecht met een paar gewafelde plukjes er door heen. Deze week tonen wij jullie ook nog een beauty special over de verschillende beauty looks gespot tijdens Fashion Week.


Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene


Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

Modeontwerper Claes Iversen droeg een toepasselijk T-shirt met daarop de tekst 'Today Is A Good Day', en dat was het zeker!
Beeld: Timmy Ling voor Fashionscene

 
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire