Met deze 6 tips kom jij de feestdagen door zonder aan te komen!

      0

Het is vanavond kerstavond dus de feestmaaltijden en borrels kunnen van start. Of je nou een 8-gangen diner eet of je buikje rond gourmet: tijdens Kerst eet je altijd veel meer dan normaal. Wat we natuurlijk niet willen is dat we na de kerstdagen moeten rollen in plaats van lopen. Wij zetten 6 tips voor je op een rijtje die ervoor zorgen dat jij de feestdagen door komt zonder te veel aan te komen. 

1. Begin je dag groen. Zorg dat je 's ochtends al je vitaminen hebt binnen gekregen zodat je de hele dag vooruit kunt met een fit gevoel. Je gaat 's ochtends natuurlijk geen spinazie bakken, maar wat denk je van een lekkere groene smoothie? Mix een banaan met spinazie, citroen, avocado, blueberries en kokoswater. Hmmm, vitamientjes!

2. Blijf bewegen. Ook al heb je door de kerstdrukte misschien het gevoel dat je echt geen tijd hebt voor een workout, probeer het toch te doen. Als je veel gegeten hebt met Kerst en toch een beetje gesport hebt, voel je je meteen minder 'schuldig'. Doen dus!

3. Drink veel thee tussendoor. Tijdens de feestdagen drink je veel wijn en eet je meerdere en grotere porties dan normaal. Daarom is het belangrijk om tussendoor veel thee te drinken. Thee is een boost voor je immuunsysteem en het spoelt giftige stoffen weg. Drink een pot thee en je hebt een meteen gedetoxed!

4. Geef je kerstontbijt-lunch-diner strategie. Dit is misschien niet zo leuk om te horen, want tijdens de feestdagen wil je zo veel mogelijk eten en alles wat voorbij komt proeven. Het combineren van veel koolhydraten, vet én proteiïne is niet goed voor je. Het is beter om tijdens kerst te proberen om zo veel mogelijk in een categorie te blijven. Kies bijvoorbeeld voor koolhydraten met groente of proteiïne met groente. 

5. Snoep alleen als het echt nodig is. Als er een grote schaal met hapjes op tafel staat is het zo verleidelijk om tijdens het kletsen even wat lekkers te pakken, maar probeer er op te letten dat je niet gaat schransen. Voordat je wat lekkers pakt stel je jezelf de vragen:
- Is dit iets waar ik echt heeeel veel van hou?
- Is het schuldgevoel me waard?
Alleen als je deze twee vragen met 'ja' beantwoord mag je jezelf laten snoepen. Zo niet, wees dan streng voor jezelf!

6. Ga eens een avondje lekker vroeg naar bed. Oei, dit klinkt zo moeilijk maar het is echt heel belangrijk! Een slaaptekort zal leiden tot een verhoogde cortisolspiegel. Dit leidt tot een snellere toename van je gewicht, een daling van je bloedsuiker en dit ontwikkelt een verlangen naar caffeïne en suiker. Dat willen we natuurlijk niet, dus slaap lekker ladies!
 

Bron: Instagram
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire