Er komt een nieuw Yves Saint Laurent Museum in Marrakech

      0

Het is een must see als je een bezoekje brengt aan Marrakech: Jardin Majorelle, oftewel de prachtige tuinen die ooit eigendom waren van Yves Saint Laurent. Naast de beeldschone bloemen, planten en gebouwen, zijn er ook prachtige tekeningen van de ontwerper terug te vinden.

Nu wordt de bezienswaardigheid uitgebreid met een heus museum genaamd mYSLm van maar liefst 4000 vierkante meter. Ruim 400 vierkante meter daarvan is permanente exhibitieruimte van Yves Saint Laurent waar onder andere 5000 kledingstukken, 10.000 accessoires en tienduizenden schetsen van het merk worden ondergebracht die nu nog in Parijs zijn.

Natuurlijk is er dan nog heel wat ruimte over voor andere zaken. Zo komen er tijdelijke exposities, een heuse bibliotheek met meer dan 5000 boeken, een auditorium met 130 zitplekken, een restaurant met een terras en een winkel. 

Wij kunnen niet wachten om het museum in het najaar van 2017 te bezoeken. Mocht Marrakech toch niet zo hoog op je wensenlijstje staan (wat wij ons bijna niet kunnen voorstellen want het is geweldig daar!) dan kun je ook een nieuw YSL museum bezoeken in Parijs die geopend wordt op 5 Avenue Marceau.

Beeld: Getty
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!