Lopen we aankomende winter allemaal in beddensprei jassen?

      12

De modellen van Brits modehuis Mulberry verschenen op de catwalk van de autumn/winter 2017 show en het merk verrast ons zoals altijd weer. Dit seizoen liet Mulberry zich inspireren door homeware van vroeger en kwam wel met iets heel speciaals: jassen die precies lijken op dekbedovertrekken die bij je overgrootoma op zolder liggen.

Oke, zonder gekkigheid. Het merk is de archieven ingegaan en heeft alle printjes van vroeger helemaal teruggebracht. Het modehuis eert hierbij de Britse roots van het merk en de designer zijn eigen achtergrond in interieurdesign. Dit alles resulteerde in Schots geruite outerwear, gelaagde zijden jurken, gehaakte rokjes maar bovenal: gewatteerde poncho's die ons volledig doen denken aan het comfort van thuis en met name ons heerlijke warme bedje. Maar dan draagbaar natuurlijk.

De Mulberry versie van draagbare dekens komt in enorm veel verschillende patroontjes en lengtes. Zo zien we heel veel pastel bloemenprints, maar ook een plaid en ze gaan van heup- tot knielengte. Kortom: voor ieder wat wils, en hoe dan ook, cozy is het wel. Wij zijn benieuwd of we aankomende winter deze jassen op straat gaan zien, maar wij denken dat de Zara zich in ieder geval laat verleiden door het cozy ontwerp. 

Beeld: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire