Disney gaat co-lab aan met Christopher Kane en het is de mooiste Beauty & The Beast collectie

      0

Om ook de fashionwereld hyped te krijgen over Beauty and the Beast is Disney een co-lab aangegaan met Christopher Kane. De designer ontwierp een capsule collectie voor mannen en vrouwen met een subtiel BATB hintje. Van in rozen gehulde t-shirts tot zijden jassen, de eco-conscious lijn is prachtig, dreamy en perfect voor elke Beauty and the Beast lover.

Een goede balans vinden tussen de aparte Christopher Kane stijl en het Disney-gevoel van de film was nog een opgave, maar het is de designer gelukt. Beauty and the Beast is een tale as old as time, maar een beetje moderniseren kan geen kwaad. En dat is precies wat Kane heeft gedaan. “Honestly, it was wonderful because they put a lot of faith in me and trusted me every step of the way,” Christopher is al van kinds af aan een grote Disney-fan en het was voor hem dan ook een grote eer om dit te mogen doen.

Kane wilde, in plaats van het kopieren van de kleding uit de film, zich laten inspireren door de patronen en motieven uit de film. De collectie is dan ook dagelijks draagbaar en telt een mooi aantal biker jacks en blouses. Belle was namelijk een gewoon meisje, en geen prinses. “I liked that she wasn’t a princess,” zegt Kane. “I know that now everyone now considers her a princess, but to me she was just a normal girl who went off and had an adventure. She dreamed of more for herself and had aspirations.”

Een gele jurk kun je niet verwachten in de collectie. ‘’I think people were expecting that and to me it just seems too obvious,” zei de designer “I don’t think it’s necessarily something that should be taken out of the world of the film.” Wel heeft de designer zich laten inspireren door de prachtige pastelkleuren van Belle’s kleding aan het begin van de film en hier zijn dan ook subtiele hintjes van terug te vinden in de 33-delige collectie, die dus ook helemaal eco-friendly is! Klik hier om de prachtige kleding te shoppen.

Beeld: Christopher Kane / Jack Davison
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire