Zara gaat enorm de fout in met deze rok

      0

Het is alsof het expres gaat: grote merken die een item uitbrengen dat compleet in het verkeerde keelgat schiet bij euh...zo ongeveer iedereen. Nu is het weer raak, met dit keer high street winkel Zara in de hoofdrol. De modeketen kwam met een rok met daarop wel een hele gekke afbeelding geborduurd.

De in eerste instantie normale rok is op de voorkant en op de achterzakken versiert met kikkertjes, alleen zijn dat niet zomaar kikkertjes. De kikker in kwestie is Pepe the Frog, een karakter uit een kinderboek dat op dit moment door verschillende antisemitische instanties, blanke racisten en rechtse haatgroepen wordt gebruikt als propaganda. De illustratie liep compleet uit de hand toen deze werd geïntroduceerd als ‘’meme’’ en sindsdien wordt Pepe dus ook voor verkeerde doeleinden gebruikt.

Muzikante Meagan Fredette was de eerste die aandacht vestigde op de rok. Ze schreef in een tweet: "Zara is really out there trying to sell a P*pe the frog skirt, apparently unaware (?) of its current implications." Oei. Wij vragen ons toch af wie er achter deze ideeën zit en wie het allemaal maar goedkeurt zonder er goed research naar te doen. Zo werd er in 2014 al een shirt van de site gehaald die verdacht veel op een concentratiekamp uniform leek en de modeketen wordt ook vaak beschuldigd van plagiaat.

Goed, de commotie is Zara natuurlijk niet ontgaan en in de Verenigde Staten is de rok niet meer te verkrijgen en Zara deed er verder geen uitspraken over. Bij ons is de rok wel gewoon hier verkrijgbaar.

Beeld: Zara
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire