Bewezen! Van het ruiken aan eten kun je aankomen

      0

Blijkbaar kun je van het ruiken aan eten aankomen. Een nieuwe studie door onderzoekers van UC Berkeley bewijst dat alleen al het ruiken van eten ervoor kan zorgen dat je aankomt. Zijn wij even blij dat onze redactie boven de Foodhallen in Amsterdam zit.

Uit het onderzoek is gebleken dat je hersenen beïnvloed kunnen worden om vet te verbranden of juist op te slaan en dat jouw reukvermogen daar invloed op heeft. Wat de onderzoekers deden om tot deze conclusie te komen? Drie groepen muizen werd een dieet van vettig fast food voorgeschoteld. Bij één groep muizen werd het reukvermogen tijdelijk uitgeschakeld. De muizen die goed konden ruiken aten net zo veel als de muizen die niet konden ruiken. Toch kwamen de ruikende muizen twee keer zoveel aan!

Volgens het onderzoek heeft de geur van eten invloed op de manier waarop het lichaam calorieën verwerkt. Wanneer de reuk niet werkt zal het lichaam eerder voedsel verbranden dan opslaan. Dit doordat er een verband is tussen de reuk en delen van de hersenen die over het metabolisme gaan.

Mensen die hun reuk verliezen door ziekte of ouderdom verliezen vaak het genot om te eten wat kan resulteren in eetstoornissen en depressies. Volgens de wetenschappers moeten we nu niet massaal ons reukvermogen gaan uitschakelen met als doel een extra kilootje voor de zomer af te vallen. Maar in gevallen van extreme obesitas zou deze informatie van pas kunnen komen.

Beeld: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire