Dit is de reden waarom elke vrouw rood zou moeten dragen

      0

“Bij twijfel niet doen”, horen we vrouwen vaak zeggen. Maar eigenlijk moet het zijn “bij twijfel kies voor rood”. Er werd eerder al onderzoek gedaan naar de kleur rood en het effect daarvan op de aantrekkelijkheid van een vrouw. Nu is zijn er uitslagen van een nieuw onderzoek naar de kleur rood verschenen in de European Journal of Social Pshychology.

Uit dat onderzoek blijkt dat mensen aantrekkelijker gevonden worden wanneer zij de kleur rood dragen. Maar ook wanneer je zelf iets roods draag voel jij je aantrekkelijker en meer zelfverzekerd. Reden dus om op de momenten dat jij een verpletterende indruk wil maken iets knal roods uit de kast te trekken.

🌹Dreamgirl @lucitaffs wearing the Valentina in Italy 🌹

Een bericht gedeeld door Réalisation Par (@realisationpar) op

Het onderzoek werd onder 160 deelnemers gehouden. Deze mensen werd vervolgens gevraagd om een rood of blauw shirt aan te trekken, waarna ze werd gevraagd om iets te zeggen over hun eigen aantrekkelijkheid. Wat bleek? De deelnemers die een rood shirtje aan hadden getrokken voelden zichzelf een stuk aantrekkelijker dan de mensen in het blauw.

Maar dit effect kan ook verzwakken. Wanneer je te vaak de kleur rood aantrekt kun je gewend raken aan het gevoel. Kies wijs en kies voor rood op de momenten dat je zelfvertrouwen wel een boost kan gebruiken.

Leave your shoes behind! 👣♥️

Een bericht gedeeld door Denni Elias (@dennielias) op

h o l a! ❤️

Een bericht gedeeld door JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) op

Slowly but surely morphing into the red flamenco emoji.

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

Not a bad way to kick off the weekend with @revolve 🍒🍒🍒 wearing @haneyofficial x @fwrd #fwrdtravels #revolveinthehamptons

Een bericht gedeeld door Chriselle Lim 🌟 임소정 (@chrisellelim) op

Beeld: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire