River Island had eigenlijk een hele andere naam

      0

We sprongen een gat in de lucht toen de Britse winkelketen zich vestigde in onze eigen Kalverstraat in Amsterdam en inmiddels is River Island een bekende shop om even naar binnen te gaan tijdens een middagje winkelen. Maar wist je dat River Island eigenlijk een hele andere naam had?

De oorspronkelijke winkelketen waar River Island uit is ontstaan, werd opgericht door Bernard Lewis in 1948. Deze Lewis begon met de verkoop van levenswaar en wol in vijf verschillende winkels in het Verenigd Koninkrijk. Hij noemde zijn winkel Lewis Seperates. Een paar jaar later waren deze vijf winkels uitgegroeid tot een giga keten met maar liefst zeventig winkels.

Inmiddels was ook de naam van Lewis Seperates veranderd in Chelsea Girl en was het één van de eerste winkelketens gespecialiseerd in vrouwenmode in het Verenigd Koninkrijk. In 1982 werd hier mannenmode aan toegevoegd onder de naam Concept Man en in 1988 werd de keten omgetoverd tot River Island.

Uiteindelijk werd het label River Island zo groot dat zowel Chelsea Girl en Concept Man onder het merk vielen. Chelsea Girl is nog steeds een lijn wat bij River Island verkocht wordt.

Beeld: River Island
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!