Deze getalenteerde ontwerper mocht de H&M Design Award 2018 mee naar huis nemen

      0

Gisteravond werd in Londen de H&M Design Award 2018 winnaar bekendgemaakt. Eén van de acht finalisten kon de hoofdprijs winnen die bestaat uit een flink bedrag én een stage op het H&M-hoofdkantoor in Stockholm.

De belangrijkste reden dat Stefan Cooke de overwinning in de wacht sleepte is zijn innovatie in de vorm van techniek, silhouet, materialen maar vooral ook verbeelding. Stefan, die al werkte voor modevisionairs als John Galliano en Walter van Beirendonck, onderzocht voor zijn collectie de dagelijkse kledingkast van mannen. Hij focuste zich vooral op de ondergewaardeerde stukken als de spijkerbroek en cricket-trui. Op een vernieuwende en ongebruikelijke manier liet hij zich inspireren door deze stukken en stopte ze in een nieuw jasje.

“Het winnen van deze award voelt zo overweldigend. Omdat ik een textielstudent ben, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe manier om bepaalde dingen visueel over te brengen en zo ben ik op elastiek gekomen. Met elastiek zijn de mogelijkheden eindeloos", aldus Stefan Cooke.

De jury bestond uit H&M's creative advisor Ann-Sofie Johansson, modejournalist Iex Fury, Veronika Heilbrunner stylist en oprichter van Hey Woman, editor van GQ magazine Luke Day en fotograaf Michal Pudelka. Zij waren het er unaniem over eens welke ontwerper de 2018 H&M Design Award in ontvangst mocht nemen.

Bekijk fotos van Stefan en zijn collectie hieronder!

Beeld: H&M 
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!