Met deze tips til je jouw Instastories naar een hoger niveau

      0

De Instastories zijn alweer een tijdje geleden het leven ingeroepen en wij kunnen niet meer zonder! Het voegt een extra creatieve uitlaatklep toe en het zorgt ervoor dat je beter in contact kan komen met je volgers. Need I say more?

Het is natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe zorg je er nou voor dat je Stories opvallen en hoe geef je er een nog persoonlijkere twist aan? Wij hebben wat tips & tricks voor je zodat je weer helemaal up-to-date bent met de laatste mogelijkheden! 

1. Je achtergrond een kleurtje geven
Soms is het handig om een neutrale achtergrond te hebben om bijvoorbeeld een tekst op te schrijven. Nu is het natuurlijk gekkenwerk om minutenlang bezig te zijn met het voltekenen van je scherm. Er is een oplossing! Selecteer een kleur in het kleurenpalet en houd je vinger ongeveer 2 seconden op het scherm gedrukt. Et voila! 

2. Talloze kleuren in het kleurenpalet 
Instagram heeft best veel kleuren om uit te kiezen, maar soms zoek je gewoon net die ene tint die jouw story perfect zou maken. Selecteer een kleur die het dichtst in de buurt komt van de kleur die jij zoekt en sleep je vinger rustig naar boven toe. Tada! Alle kleuren van de regenboog.

3. Letters met een schaduweffect
Instagram heeft laatst nieuwe fonts toegevoegd, waardoor je nog meer kan mixen en matchen. Maar met dit trucje creëer je je eigen font! Typ een woord in één bepaalde kleur en typ datzelfde woord vervolgens in een andere kleur. Leg de woorden over elkaar heen en je hebt je eigen dubbele letters gemaakt! 

4. GIFjes toevoegen 
Dit is een hele leuke nieuwe toevoeging aan de Instastories! Je hebt het misschien al voorbij zien komen bij je favoriete instagrammers: de GIF'jes. Er zijn ontelbaar veel stickers om uit te kiezen, dus genoeg opties om jouw foto's dat WOW-effect te geven! Ga naar het stickericoon rechtsboven en selecteer het GIF-teken. Succes gegarandeerd. 

5. Letters een leuke print geven
Gaan de effen kleuren je vervelen? Je kan ze een leuke print geven door een foto te uploaden en daar overheen een kleur te plaatsen (het effect waar we het in tip 1 over hebben gehad). Vervolgens selecteer je de gumtool en begin je met schrijven. De achtergrond komt in je letters tevoorschijn. Zo makkelijk is het dus om een uniek effect te creëren!

6. Fonts gebruiken buiten Instagram om
Last but not least! Met deze kleine omweg zorg je ervoor dat je lettertypes kan gebruiken die Instagram zelf niet te bieden heeft. Ga naar www.coolsymbol.com en selecteer de 'Cool Fancy Text Generator'. Typ iets in de zoekbalk en je krijgt dat woord in verschillende fonts te zien. Het is dan alleen nog maar een kwestie van knippen en plakken.

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!