Deze ontwerper staat op het punt zijn handelsmerk te verliezen

      0

Na een lange rechtzaak, die grotendeels over moest, lijkt er toch echt een einde te komen aan het geschil tussen van Haren en schoenenontwerper Christian Louboutin. Eindelijk duidelijkheid!

In 2012 introduceerde van Haren hakken met een onderscheidende rode zool. Fijn voor iedereen die geen 500 euro wil neerleggen voor een paar showstoppers van Christian Louboutin. Maar, daar was de ontwerper het natuurlijk niet mee eens. 

De rode zool is namelijk hét detail waaraan te herkennen valt dat je een paar mooi Louboutin's in handen hebt. Tenminste, dat was altijd het geval. Louboutin wil dit beschermen en heeft van Haren gelijk aangeklaagd om dit copycat gedrag tegen te gaan. Na jaren van rechtzaken lijkt een uitspraak nu steeds dichterbij te komen. 

Een adviseur van het Europese Gerechtshof heeft laten weten dat de rode zool niet kan gelden als een officieel handelsmerk. Je kan andere merken simpelweg niet verbieden om deze kleur te verwerken in een schoen. Dit zou een groot verlies zijn voor Christian Louboutin, aangezien dit andere merken haast oproept om hetzelfde te doen. 

Een officiële uitspraak is er nog niet, maar alles wijst er sterk op dat van Haren er met de winst vandoor zal gaan. 

 

Artydiva’s billowing hand-tied bow in black mousseline casts a spell.

Een bericht gedeeld door Christian Louboutin (@louboutinworld) op

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire