Louis Vuitton sluit Paris Fashion Week af met een geweldige show geïnspireerd op sterke vrouwen

      0

Eén van onze favoriete shows (als niet de meest favoriete) tijdens Paris Fashion Week is die van Louis Vuitton. Sinds de aanstelling van Nicolas Ghesquière als creative director bij het iconische Franse modemerk zijn de collecties keer op keer om van te smullen. Afgelopen dinsdag werd de modeweek in de Franse hoofdstad afgesloten door Vuitton en ook nu wist hij onze modeharten te veroveren.

De collectie is een ode aan de sterke vrouwen waarmee hij opgroeide. "Sometimes we thought that to empower women in a cliché way was to put men's clothes on her, but we forget some very strong women were wearing very feminine outfits. I love this idea also to explore that, to have women that changed the world and that were not dressing like men", aldus Ghesquière.

Dit was duidelijk te zien. Veel modellen droegen zwierige rokken tot net boven de knie op de catwalk en ook jurkjes kwamen veelvuldig voorbij. Maar ook neopreen truien, broeken met pailletten en de meest hebberigmakende jassen passeerden de revue. Dit alles natuurlijk wel met een futuristische twist, want daar is de ontwerper (en fervent Star Wars fan) dol op. Sterker nog: er was een heus ruimteschip te vinden in het Louvre, waar de show gehouden werd.

Vanzelfsprekend waren de accessoires ook weer om bij weg te dromen. Van prachtige hakken met een bijzondere band over de wreef van de voet, tot hebberigmakende ronde tassen en zelfs een frisdrankblikje omgetoverd tot een clutch.

Afijn, genoeg gekletst: dit moet je gewoon even zelf zien. Bekijk een video en een aantal van de highlights van de show hieronder. 
Beeld: Louis Vuitton
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire