Iconische modeontwerper Hubert de Givenchy overleden

      0

In 1952 besloot Hubert de Givenchy zijn eigen modehuis Maison de Givenchy op te richten. Sindsdien heeft hij onder andere kleding ontworpen voor Audrey Hepburn en Jackie Kennedy en heeft hij de shirtdress het leven ingeroepen. Dit weekend is de modeontwerper op 91-jarige leeftijd overleden. 

Givenchy was meer dan 40 jaar actief als modeontwerper en heeft in zijn tijd veel mogen bijdragen aan de industrie. Zijn muze was Audrey Hepburn, een hollywoodster die zijn werk onder andere in Breakfast at Tiffany's en tijdens de Oscars droeg. Deze verschijningen hebben het modehuis wereldberoemd gemaakt. 

Naast beste vriendin Audrey, mocht Givenchy ook beroemdheden als Lauren Bacall, Greta Garbo, Elizabeth Taylor, Jackie Kennedy en prinses Gracia van Monaco kleden. In 1995 gaf de Franse ontwerper zijn laatste show, waarna hij met pensioen ging. 

Vorig jaar was er nog een grote tentoonstelling van Givenchy te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. To Audrey with love was een eerbetoon aan Audrey Hepburn. De ontwerper heeft deze tijdelijke showcase zelf nog geopend.

 

G I V E N C H Y [March 2017]

Een bericht gedeeld door Niels Zuijdweg (@south_road) op

 

Who remembers from which movie this outfit is? #Givenchy #audreyhepburn #denhaag

Een bericht gedeeld door Diana (@dianaluchin) op

Beeld thumb: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire