Dankzij deze tips herken je gemakkelijk een neppe designertas

      0

Het kopen van een designertas is zeker niet niks! Er is tegenwoordig een hoop moois te koop en de keuze is dan ook niet makkelijk. Als je eenmaal je beslissing hebt gemaakt, is het wel belangrijk dat je zeker weet dat je goed zit. Er worden mooie tassen aangeboden op minder bekende sites en je kan natuurlijk ook voor een tweedehands item gaan, maar dan is het belangrijk dat je eerst goed je onderzoek hebt gedaan!

Wij geven je een paar handige tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Waar moet je extra op letten en hoe herken je nou een nepper? Wij zetten het voor je op een rijtje. 

1. Typografie
Er wordt heel veel aandacht besteed aan de vormgeving van een designertas. Er is dus ook maar één manier hoe het logo op een tas kan staan en dat is precies op de manier hoe de designer het bedacht heeft. Als het er maar enigszins van afwijkt, moeten de alarmbellen afgaan! 

De kwaliteit is natuurlijk ook van groot belang. Je moet de topcoat er niet kunnen afkrabben en het moet er altijd strak uitzien. 

2. Afmetingen
Los van speciale exemplaren, houden designers zich vaak vast aan de afmetingen die ze in eerste instantie bedacht hebben voor een tas. Als er een nieuwe versie ontworpen wordt, laten ze de afmetingen vaak voor wat het is. Dat is namelijk wat die tas dié tas maakt. Er wordt echt aan alles gedacht! Als de tas die jij wil kopen hiervan afwijkt, kan je maar beter even verder kijken. 

Een expert van Vestiaire Collective liet WhoWhatWear weten dat je er wel rekening mee moet houden dat verschillende verkopers de tas op andere manieren kunnen opmeten. 

"But for the most part, the measurements will remain the same from one bag of the same style and size to another. Keep in mind that retailers may measure dimensions differently from others, so there may be a variance of .5 inches. Take heed if the measurements differ more than 1.5 inches or the proportions look very off."

 

Our idea of Saturday spin class. #CoachSS18 #CoachNY

Een bericht gedeeld door Coach (@coach) op

3. Accessoires
Als je een designertas koopt, mag je verwachten dat het net zo mooi verpakt wordt als de tas zelf. Mooie stofzakken, dozen, een bijbehorend kaartje, mooie slotjes en ga zo maar door! Als dit er niet bijzit of als de kwaliteit van de accessoires niet goed is, dat klopt er hoe dan ook iets niet. 

"Care cards should have proper grammar (so make sure to read them through). Printing should be crisp and centered, and hardware should be weighty with engravings that are well defined."

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!