Dit zijn de 7 dingen die weg moeten uit je kledingkast

      0

Wij houden van onze kleding, maar het is niet altijd even makkelijk om het allemaal bij te houden. Je kast kan uitpuilen, terwijl je alsnog het idee hebt dat je niks hebt om aan te trekken. Dit komt omdat we vaak te veel bewaren en daardoor het overzicht verliezen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van items die je nu toch echt uit je kast moet halen. 

Pak de vuilniszakken er maar bij, want het is tijd voor de grote schoonmaak! Zo is jouw garderobe weer ready to go en weet je weer precies wat je allemaal in de kast hebt liggen. En geloof ons, de dingen die je wegdoet, ga je zeker niet missen.

1. Hetzelfde shirt in vier verschillende kleuren
Het is simpelweg niet nodig om jezelf in hetzelfde shirt te hijsen voor een paar dagen achter elkaar. Het is misschien wel een andere kleur, maar veel variatie zit er niet in. Dus, pak ze er allemaal bij en kijk welke je nou echt aandoet en welke niet. Zo maak je weer flink wat ruimte.

 

Een bericht gedeeld door SOPHIE MAY (@sophiemay) op

2. Te grote of te kleine kleding
Je wilt liever een paar mooie items die je als gegoten zitten, dan veel items die net niet goed zijn. Te grote of te kleine kleding zit niet mooi en dat is gewoon zonde. Ook al heb je er ooit misschien in geïnvesteerd en zat het perfect, je moet wel realistisch zijn en kijken wat het je nu nog oplevert.

 

Stole his wine, stole his book, stole his shirt 🍷

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

3. Versleten beha's
Wat er onder je kleding zit, is eigenlijk net zo belangrijk als de outfit zelf. Het moet lekker zitten en het is zonde als je bijvoorbeeld lelijke randjes door je kleding heen ziet. Je denkt er misschien niet snel aan om eens kritisch te kijken naar je lingerie, maar het is wel erg belangrijk! Op een gegeven moment is de maat misschien ook niet meer goed en krijg je zelfs geen steun meer van je beha en dat moeten we niet hebben.

4. De outfit waar je ooit verliefd op was
Zo nu en dan veranderen we enorm van smaak en verdwijnen onze favoriete outfits opeens voor weken in de kast. Je was er ooit misschien verliefd op, maar het past nu totaal niet mee bij je. In plaats van je kast te laten overstromen met dit soort dingen, kan je het er beter uithalen en plaatsmaken voor nieuwe items waar je echt gek op bent. Je maakt iemand anders er misschien wel erg blij mee!

5. Gratis shirts, petten en canvastasjes
Door de jaren heen heb je waarschijnlijk een best grote collectie van gratis goodies opgebouwd. Al die shirts, tassen en petjes heb je alleen echt niet nodig en waarschijnlijk gebruik je er ook maar een paar van. Je denkt het misschien ooit nodig te gaan hebben, maar als het al jaren onaangeraakt in een la ligt, zal je het waarschijnlijk ook niet gaan missen.

6. Alles wat je al zes maanden niet hebt aangetrokken
Dit is misschien wel een lastige, aangezien de seizoenswisselingen je kunnen beperken in het dragen van bepaalde items. Maar we hebben het ook niet over de ene mooie jurk waar je zo gek op bent, maar over die blouse die je ooit hebt gekocht voor een speciale gelegenheid en sindsdien nooit meer hebt aangehad.

 

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt) op

7. Alles wat kapot is en wat je nog steeds niet hebt gemaakt
We hebben allemaal wel eens een item die net iets moet worden ingenomen of waarvan een naad heeft losgelaten. Als je het na zes weken nog steeds niet hebt gefixt of hebt laten fixen, is de kans groot dat je dit nooit meer gaat doen. Spreek met jezelf af dat je het binnen een week laat maken of schenk het anders aan het goede doel.

Beeld: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire