Zo zorg je ervoor dat jouw suède schoenen er fantastisch uit blijven zien

      0

Suède schoenen zijn niet weg te denken uit het modebeeld. Van zomerse pumps tot winterse booties: er is voor iedereen wat wils gedurende elk seizoen. Het enige nadeel van suède is dat het er snel lelijk uit kan gaan zien en dat wil je natuurlijk niet.

Hoe jij ervoor zorgt dat jouw suède stappers er tiptop uit blijven zien? Wij helpen je uit de brand met deze zes top tips.

1. Stop je schoen vol met papier
Suède is doorgaans wat zachter dan gewoon leer waardoor je gemakkelijk te hard aan het schoonmaken bent en je de vorm van de schoen in gevaar kunt brengen. Stop, voordat je aan de slag gaat, je schoenen vol met papier om de vorm te behouden.

2. Investeer in een suèdeborstel
Hiermee kun je licht vuil van de stof afborstelen zonder het leer te beschadigen. Werk met de haartjes mee en ga nooit grof heen en weer poetsen om het suède mooi te houden.


Suèdeborstel bij Bol.com

3. Gebruik een schone handdoek
Nadat je met je suèdeborstel het vuil van de stof hebt gehaald, kun je de schoen een after polish geven met behulp van een zachte en schone handdoek. Hiermee verwijder je stof en vuil die nog is blijven hangen. Let op: gebruik dus alleen de handdoek en geen water of andere extra middeltjes.

4. Nog vies? Gebruik dan een speciaal soort gum die geschrikt is voor suède
Water, olie en ander vettigheid kun je hiermee verwijderen.

Collonil Suede Nubuck Box bij Bol.com

5. Gebruik witte azijn in noodgevallen
Het kan zijn dat er wijn, zout of ander voedsel op je lievelingsschoenen van suède is gevallen en de vlek er op de bovenstaande manieren niet uitgaat. Je laatste redmiddel? Witte azijn. Giet een beetje op een schone doek en wrijf hiermee voorzichtig over de vlek. 

Beeld: Bol.com en Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!